Υπό έρευνα για βιασμό ο Ασράφ Χακίμι
28 February 2023
Fakeaway: η οικονομική απάντηση στο takeaway για το 2023
28 February 2023

Wizz Air: Αναστέλλει τις πτήσεις προς τη Μολδαβία λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Wizz Air θα αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το Κισινάου, από τις 14 Μαρτίου, επικαλούμενος «αυξημένους αλλά όχι επικείμενους» κινδύνους ασφαλείας στη χώρα, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και στο έδαφος της οποίας βρίσκεται η αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Οι φόβοι πως η Μολδαβία μπορεί να συρθεί στον πόλεμο εντείνονται. Ρωσικά στρατεύματα είναι ανεπτυγμένα στην Υπερδνειστερία, περιφέρεια που έχει ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της. Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα κατήγγειλε πως η Ουκρανία έχει σκοπό να επιτεθεί εναντίον δυνάμεών της εκεί. Παράλληλα, χθες, το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Ουκρανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκαλούν προβλήματα στην περιοχή.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Μολδαβίας επιβεβαίωσε την απόφαση της εταιρείας, η οποία έχει έδρα την Ουγγαρία, αναφέροντας ότι ο εναέριος χώρος της χώρας παραμένει ασφαλής, με ορισμένες ειδικές διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται από τους αερομεταφορείς, δεδομένης της εγγύτητας σε ζώνη σύγκρουσης.

«Η απόφαση της Wizz Air έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα», ανέφερε η αρχή σε δήλωσή της που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της. «Μετά την ανάλυση των κινδύνων, οι αρχές της Μολδαβίας διαπίστωσαν ότι οι εμπορικές πτήσεις μπορούν να εκτελεστούν με ασφάλεια εφαρμόζοντας μια σειρά διαδικασιών. Λυπούμαστε για την ξαφνική απόφαση της Wizz Air».

Η Wizz Air σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις προς την πόλη Ίασι, της ανατολικής Ρουμανίας, η οποία είναι πιο κοντά στο Κισινάου, για να βοηθήσει τους επιβάτες να φτάσουν στον προορισμό στη Μολδαβία, απάντησε μέσω μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα:

Υπερδνειστερία: Πώς θα μπορούσε να γίνει ο πολιορκητικός κριός της Ρωσίας

naftemporiki.gr 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: