Τουρισμός: Κενές πάνω από 1,2 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ το 2022 – Δεν επέστρεψαν μετά τα lockdowns
17 March 2023
ΕΚΤ: Και νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% τον Μάιο, προεξοφλούν οι αγορές
17 March 2023

Youtube: Επαναφέρει το κανάλι του Τραμπ

Το Youtube ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να επαναφέρει το κανάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, περισσότερο από δύο χρόνια μετά την αναστολή του εξαιτίας της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, όπως μεταδίδει το CNN.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες από το Twitter και τη μητρική Meta του Facebook τους τελευταίους μήνες, αν και ο Τραμπ δεν έχει ακόμη ξαναρχίσει να δημοσιεύει σε αυτές τις πλατφόρμες. Έρχεται επίσης αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε το περασμένο φθινόπωρο ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

«Αξιολογήσαμε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, ενώ παράλληλα εξισορροπήσαμε την ευκαιρία των ψηφοφόρων να λάβουν ισότιμα νέα από σημαντικούς εθνικούς υποψηφίους ενόψει των εκλογών», ανέφερε το YouTube σε ένα tweet την Παρασκευή. Η αποκατάσταση του καναλιού αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Axios.

Το YouTube ανέστειλε αρχικά το κανάλι του Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, λέγοντας ότι ένα βίντεο στο κανάλι είχε παραβιάσει την πολιτική του κατά της υποκίνησης της βίας. Έκτοτε, ο λογαριασμός του Τραμπ είχε μπλοκαριστεί από το να ανεβάζει νέα βίντεο ή livestreams.

Το YouTube είχε επίσης απενεργοποιήσει τα σχόλια κάτω από τα βίντεο στο κανάλι του Τραμπ, τα οποία φαίνεται ότι επανήλθαν την Παρασκευή. Αμέσως μετά την αποκατάσταση του λογαριασμού του, αρκετοί χρήστες άρχισαν να δημοσιεύουν σχόλια «καλώς ήρθατε πίσω» κάτω από παλιά βίντεο.

Αν και το YouTube δεν ήταν ποτέ η κορυφαία κοινωνική πλατφόρμα του Τραμπ, η επανενεργοποίηση του καναλιού του θα αποκαταστήσει την πρόσβασή του στη μαζική πλατφόρμα ροής βίντεο, όπου ο λογαριασμός του έχει περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές.

Το YouTube ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι το «κανάλι του Τραμπ θα συνεχίσει να υπόκειται στις πολιτικές μας, όπως και κάθε άλλο κανάλι στο YouTube». Το YouTube είναι η τρίτη μεγάλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αποκατέστησε την πρόσβαση του Τραμπ από τον Νοέμβριο, αλλά ο πρώην πρόεδρος συνέχισε να δημοσιεύει μόνο στη δική του πλατφόρμα, την Truth Social.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: