Περιφέρεια Αττικής: Επιχείρηση «καθαρές πινακίδες» για οδική ασφάλεια
12 May 2023
Ομόλογα: Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετους
12 May 2023

YouTuber παραδέχθηκε ότι έριξε αεροπλάνο σκόπιμα για να πάρει views

Ένοχος για παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας θα δηλώσει σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς ένας YouTuber, ο οποίος έριξε σκόπιμα ένα αεροπλάνο, προκειμένου να πάρει περισσότερες προβολές στο YouTube.

Ο 29χρονος Τρέβορ Τζέικομπ δημοσίευσε στο YouTube το βίντεο όπου κατεγράφη η πτώση του αεροπλάνου τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν ατύχημα. Το βίντεο έχει σήμερα περισσότερες από 3 εκατ. προβολές.

Στο πλαίσιο διακανονισμού, ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι γύρισε το βίντεο ως μέρος μιας συμφωνίας με χορηγούς. Πλέον, ο 29χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Το χρονικό

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τρέβορ Τζέικομπ αναχώρησε από αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια με κάμερες τοποθετημένες στο μονοθέσιο αεροπλάνο του. Μαζί με τις κάμερες, είχε μαζί του ένα αλεξίπτωτο.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος, όπως και τη συντριβή του αεροπλάνου», δήλωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Το αεροπλάνο έπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres 35 λεπτά μετά την απογείωση. Ο 29χρονος πήγε στο σημείο και ανέκτησε το βίντεο από το αεροπλάνο.

Ορισμένοι χρήστες του YouTube εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το κατά πόσο ήταν ατύχημα η συντριβή, παρατηρώντας ότι ο πιλότος φορούσε ήδη αλεξίπτωτο, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Ο 29χρονος ανέφερε τη συντριβή στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών. Αν και είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε πού έπεσε το αεροσκάφος, τελικά επέστρεψε με ελικόπτερο στο σημείο της συντριβής και ανέκτησε τα συντρίμμια, τα οποία αργότερα κατέστρεψε, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Με πληροφορίες από BBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: