ΚΤΕΛ Λάρισας: Δρομολόγια Σαββάτου από τη Δευτέρα
16 March 2020
Υπαίθρια εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
16 March 2020

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Να κλείσουν και τα ξενοδοχεία

Να επεκταθεί και στα ξενοδοχεία η απαγόρευση λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων, ζητεί Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας, με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Τουρισμού, Οικονομίας και Εργασίας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ζαφείρης περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, λέγοντας ότι οι κρατήσεις είναι πλέον μηδενικές, όπως και η ρευστότητα, εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος με τις επιστροφές των προκαταβολών. «Η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας είναι καταστροφική» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ζαφείρης και ζητεί μεταξύ άλλων να προβλεφθεί η αναστολή των σχέσεων εργασίας και η ένταξη των εργαζομένων στο ταμείο ανεργίας, με την υποχρέωση να επαναπροσληφθούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Η επιστολή:
Παραμένει άλυτο το πρόβλημα των ξενοδοχείων της Μαγνησίας, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικές κρατήσεις. Η πρόβλεψη που έχει ληφθεί για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή πρέπει να επεκταθεί και στα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πάλι με κρατική εντολή, δεδομένου ότι απαγορεύτηκαν τα συνέδρια και οι σχολικές εκδρομές και έτσι υπάρχουν όπως προανέφερα μηδενικές κρατήσεις.
Σας επισημάναμε και στα προηγούμενα έγγραφα μας ότι πέραν των μηδενικών κρατήσεων υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της επιστροφής των προκαταβολών, η οποία προκαλεί μηδενική ρευστότητα. Θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων, θέμα για το οποίο πιστεύουμε πρέπει να προβλεφθεί η αναστολή των σχέσεων εργασίας, η ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας, φυσικά με την υποχρέωση να επαναπροσληφθούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Συμφωνούμε απόλυτα με την απαγόρευση λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων και πιστεύουμε ότι έτσι προστατεύονται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να επεκταθεί κ σε εμάς διότι όπως σας περιγράψαμε η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας είναι καταστροφική. Επισημάναμε προ ημερών και προβλέψαμε τι θα συμβεί. Δυστυχώς είχαμε απόλυτο δίκιο. Πρέπει να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Αξιότιμοι κύριοι, θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ότι η τουριστική οικονομία της Μαγνησίας δεν αντέχει. Λύστε το πρόβλημα γιατί ήδη είναι αργά. Αναμένουμε από τους βουλευτές, τα στελέχη της κυβέρνησης, την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού την πλήρη στήριξή τους. Φυσικά το πρόβλημα αυτό το έχουν όλα τα καταλύματα και όλα τα γραφεία ταξιδίων της περιοχής μας.
Σημείωση, πάντα επίκαιρη και πάντα σημαντική: με τα καταλύματα της χρονομίσθωσης πρόκειται να λάβετε κάποιο μέτρο; Ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν;
Είμαστε στη διάθεση σας να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη λύση εσείς προτείνετε. Σας επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή τα οποία είναι ένα βήμα από τη χρεοκοπία.
Σε αναμονή της απαντήσεως σας.
Σημειώνεται ότι η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα, τον Γ. Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνο Λούλη, τον Υπουργό Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Γ. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ.Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: