Κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου ζητάει ο εμπορικός κόσμος
15 March 2020
Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
16 March 2020

Για κάθε άντρα υπάρχει μία γυναίκα ικανή να τον καταστρέψει !


Πυρ, γυνή και θάλασσα. Σαν άντρας μπορώ με απόλυτη σιγουριά να πω πως η φωτιά κι η θάλασσα δε με τρομάζουν τόσο όσο η γυναίκα. Όχι, γιατί δεν μπορώ να την καταλάβω τις περισσότερες φορές, αλλά γιατί ξέρω πως είναι ικανή να με καταστρέψει. Να με χτυπήσει τόσο δυνατά όσο δεν μπόρεσε ποτέ ούτε άνθρωπος ούτε η ζωή. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να καταστραφεί ένας άντρας από μία γυναίκα κι αυτός είναι η προδοσία. Μπορεί να πονέσει, να κλάψει, να παρακαλέσει, αλλά αν προδώσεις την αγάπη του, τον διέλυσες.

Ο άντρας ερωτεύεται σπάνια, αλλά όταν το καταφέρει πουλάει μέχρι και την ψυχή του στο διάολο για ένα χαμόγελο. Παρατάει κάθε άμυνα, κάθε δισταγμό και δίνει όσα έχει στην καρδιά του, ξεπερνάει κάθε φόβο και παραδίνεται στα χέρια της, ψυχή και σώμα.

Γονατίζει μπροστά στο μεγαλείο της γυναίκας που κατάφερε να τον απελευθερώσει απ’ τη μοναξιά του. Στέκεται αδύναμος, αυτός που όλοι τον είχαν για δυνατό, γιατί βρήκε την αδυναμία του. Μεταμορφώνεται, επειδή αγάπησε, ερωτεύτηκε, όπως μόνο αυτός ξέρει, τη μοναδική γυναίκα που τον άγγιξε στο πιο σκοτεινό μέρος της ψυχής του. Τη μία που τον ανάγκασε να δει την ομορφιά του εαυτού του.

Κανένας άντρας δεν ερωτεύτηκε τις λανσαρισμένες μόστρες και μόδες. Τα κρυμμένα τον ελκύουν, αυτά που κανένας άλλος δεν πρόσεξε, τα σημάδια κι οι πληγές τον τραβάνε σαν μαγνήτες. Εκεί βρίσκονται όλα τα μυστικά της κι η πιο σημαντική απόφαση είναι το σε ποιον θα τα φανερώσει. Ποιος θα είναι ο τυχερός που θα αντέξει, θα επιμείνει και θα καταφέρει να τον εμπιστευτεί. Μόλις κερδίσει την αλήθεια της τότε ερωτεύεται, νιώθει ευτυχισμένος γιατί του άνοιξε την τελευταία πόρτα της ψυχής της και περπάτησε σε αναμνήσεις που κανένας πιο πριν δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει. Αυτός, μονάχος αντίκρισε τον πόνο της, μαγεύτηκε απ’ την ομορφιά του και αποφάσισε να τον γιατρέψει.

Ο πιο θαρραλέος άντρας είναι ο καψούρης. Για την καψούρα του δεν κολλάει πουθενά, δεν καταλαβαίνει Χριστό, θηρία και τέρατα δεν τον τρομάζουν. Δεν έχει πίσω, πάει μόνο μπροστά όσο δύσκολος κι αν φαντάζει ο δρόμος. Θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να μην κυλήσει ποτέ ξανά ούτε ένα δάκρυ από αυτά τα μάτια. Τα αδύνατα κι απίστευτα ποτέ δεν έμοιαζαν τόσο εύκολα γιατί τώρα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Να αφεθεί. Αυτό που δεν έκανε ποτέ και με κανένα, γιατί φοβόταν. Τρόμαζε στην ιδέα ότι όλη του η ζωή θα γύριζε γύρω από ένα πρόσωπο, πως το χαμόγελό του θα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το δικό της. Κι ας ήξερε πως όσο περισσότερα δώσει τόσο περισσότερο θα πονέσει, θα καταστραφεί.

Εσύ, φίλη γυναίκα, που το διαβάζεις, να ξέρεις ότι ήταν επιλογή του. Όσο για σένα, αδερφέ, αξίζει. Οι στιγμές, οι μέρες, τα χρόνια ευτυχίας που θα περάσετε αξίζουν κάθε πονεμένο δευτερόλεπτο. Έζησες μία απ’ τις καλύτερες περιόδους της ζωής σου κι ας ήξερες ότι θα ακολουθήσει η χειρότερη. Τα έδωσες όλα κι έμεινες στον άσσο, όμως να ξέρεις ότι τουλάχιστον δεν κότεψες, δεν πήγες πάσο το καλύτερο φύλλο που μπορούσε να σου τύχει. Εκείνη το άξιζε άσχετα με τον τρόπο που έφυγε. Εσύ τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απαντάς σε κάθε παρόμοια ερώτηση: «Δε μετανιώνω για τίποτα. Για αυτή θα το έκανα ξανά και ξανά, απ’ την αρχή, μέχρι να πετύχει.»

Δεν αμφέβαλλε ποτέ για την επιλογή του. Όσες ευκαιρίες και να είχε δεν την ακύρωσε ποτέ μπροστά σε τρίτους και στον εαυτό του. Δεν αρνήθηκε όλα αυτά που ένιωσε και στο τέλος τον έπνιξαν, γιατί αυτό σημαίνει ερωτευμένος άντρας. Ένας βουβός πόνος, μία σιωπηλή, αλλά περήφανη καψούρα που υπερασπίστηκε με κάθε κομμάτι της ψυχής του. Κατηγορεί τον εαυτό του για όλα αυτά που της έλειψαν και της εύχεται το καλύτερο μέλλον που μπορεί να ονειρευτεί. Της έδειξε τον τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους της, να αντικρίσει τα λάθη της και να σταθεί στον εαυτό της, επειδή είναι το ομορφότερο ψυχικά πλάσμα που είχε την τιμή να συναντήσει.

Για κάθε άντρα θα υπάρχει αυτή η μία, η μοναδική που θα τη θυμάται για μια ζωή. Που του χάρισε το όνειρο κι ας έφυγε. Θα υποφέρει μέχρι να το ξεπεράσει, χωρίς να ξεχάσει. Θα συνεχίσει περήφανος τη ζωή του, θα νικήσει τους φόβους που γέννησε η φυγή της και θα προχωρήσει.

Δε θα μείνει απωθημένο, δε θα ζητήσει καμία επιστροφή, γιατί δε θα είναι όπως την πρώτη φορά. Δε γουστάρει επαναλήψεις, το παραμύθι του τελείωσε, επειδή τη μαγεία του μπορείς να την αγγίξεις μία και μόνο φορά. Λυπάται που δεν είχε κι άλλα να δώσει, όμως ήταν όλα όσα είχε. Καταστράφηκε και το απόλαυσε με την καρδιά του.

Αξίζει να το ζήσεις «κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει»!

Επιμέλεια Κειμένου Θάνου Αραμπατζή: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: