Για κάθε άντρα υπάρχει μία γυναίκα ικανή να τον καταστρέψει !
16 March 2020
Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορωνοϊό από την περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ
16 March 2020

Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην εφαρμογή ειδικού προγράμματος δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα του Οργανισμού, προχωρά από σήμερα ο ΟΑΣΑ, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί, βάσει της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών, που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Πάντως σήμερα από τις πρωινές ώρες είναι μειωμένη η κυκλοφορία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, καθώς ο κόσμος έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του στις απολύτως αναγκαίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μετρό έχει μείωση κίνησης 40%, ενώ 60% μείωση καταγράφει το τραμ. Άδειες είναι και οι στάσεις των λεωφορείων και τα περισσότερα κινούνται άδεια ή με ελάχιστους επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού ο ΟΑΣΑ λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών και η προμήθεια 40.000 γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών-πιστωτικών ή χρεωστικών-στα εκδοτήρια.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: