Μαραθώνιος Ψηφιακής Καινοτομίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
27 March 2020
Υπογραφή ΚΥΑ για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη
27 March 2020

Κ. Αγοραστός: «7 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας από την Περιφέρεια»

Επτά εκατομμύρια ευρώ κατευθύνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Αγοραστός σε μήνυμά του αναφέρει ότι «οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα αλλάξουν τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια» και σημειώνει ότι ενεργοποιείται η «ρήτρα ευελιξίας» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) που επιτρέπει την άμεση προμήθεια αναγκαίων αναλώσιμων υλικών.
«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε το Πρόγραμμα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός και διευκρίνισε ότι «διαθέτουμε 7 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουμε να εξοπλίσουμε άμεσα με τα μηχανήματα που χρειάζονται και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με ρήτρα ευελιξίας στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την προμήθεια αναλώσιμων».
«Χρειάζονται όμως κάποιες αλλαγές από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να πάμε γρήγορα και να προλάβουμε την κρίση» επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρότεινε τα εξής:
– Να μας υποβάλουν άμεσα “Πρόταση Εξειδίκευσης” για Νέα Δράση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 για Εξοπλισμούς Υγείας στις Δημόσιες Δομές Υγείας της Θεσσαλίας, με προτεραιότητα στις σχετικές με τα μέτρα για κορονοϊό, με δυνατότητα χρήσης και “Ρήτρας Ευελιξίας” Ε.Κ.Τ για αναλώσιμα.
– Να εγκριθεί Νομοθετικά (ΠΝΠ) η κατάργηση απαίτησης έκδοσης Απόφασης «Έγκρισης Σκοπιμότητας» από τον υπουργό Υγείας, για τα έργα Προμηθειών Υγείας που σχετίζονται με τον κορονοϊό και προωθούνται για ένταξη στα ΠΕΠ – ΕΣΠΑ. Εναλλακτικά, να δίνεται Βεβαίωση – σύμφωνη Γνώμη από την αρμόδια ΥΠΕ, στη λογική του συντονισμένου έργου προμήθειας ειδών στα νοσοκομεία από κάθε πηγή χρηματοδότησης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: