15 νέα επενδυτικά σχέδια επιχορηγούνται με 10,8 εκατομμύρια ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
5 April 2022
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Λίμνη Κάρλα στο National Symposium για την εφαρμογή της Σύμβασης Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα
5 April 2022

ΣΕ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σύμβαση προϋπολογισμού εκτέλεσης έργου 17.856 ευρώ, για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), υπέγραψε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας «Project4».

Επιδίωξη της Δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία συνολικά 16 σταθμών φόρτισης, εκ των οποίων οι τρείς θα αφορούν ειδικές κατηγορίες οχημάτων όπως είναι τα ταξί, τα λεωφορεία και οχήματα φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, διαφόρων υλικών και πραγμάτων.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

· Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης.

· Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο – Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο.

· Έκθεση Διαβούλευσης.

· Ολοκλήρωση Φακέλου – Εφαρμογή Σχεδίου.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το «Πράσινο Ταμείο», ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσής της ορίζεται στους τρεις (3) μήνες.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου καθώς προχωράει με γρήγορους ρυθμούς ο σχεδιασμός της διοίκησής μας για την προώθηση σύγχρονων μορφών «πράσινης ανάπτυξης». Η ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων συμβάλλει τα μέγιστα στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας, έτσι υπογράψαμε την αναφερόμενη σύμβαση. Η εκπόνηση και έγκριση του Σ.Φ.Η.Ο. είναι βασικό προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση, δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο Δήμο. Έχει δε ως στόχο, την κατά το δυνατόν αρτιότερη και ολοκληρωμένη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως μέσου μετακίνησης των δημοτών. Γενικότερος σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι ο προσδιορισμός ενός βιώσιμου πλάνου ηλεκτροκίνησης και η ένταξη του δικτύου του στο ευρύτερο σύστημα βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου μας, με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας».

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: