Δήμος Παλαμά: Παραμένουν τα προβλήματα με την υψηλή στάθμη των ποταμών
13 Ιανουαρίου 2022
Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο Σπίτι των Τρικαλινών Δημιουργών
13 Ιανουαρίου 2022

Άδεια ειδικού σκοπού για δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που νοσούν

Στη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς δημοσίους υπαλλήλους τα παιδιά των οποίων νοσούν από κορονοϊό προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες 4-18 ετών την εβδομάδα 3 έως και 9 Ιανουαρίου.

Διάταξη που επεξεργάζεται ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης προβλέπει τη χορήγηση τουλάχιστον 5νθήμερης άδειας ειδικού σκοπού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο αυτοαπομόνωσης του ΕΟΔΥ, προκειμένου το παιδί που νοσεί ή έχει διαγνωστεί θετικό στον ιό να λάβει την απαραίτητη φροντίδα από τον γονέα του. Η άδεια αυτή μπορεί να παραταθεί σε περίπτωση που το παιδί που νοσεί εξακολουθεί να εμφανίζει συμπτώματα ή θετικότητα και πέραν των πέντε ημερών.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, άδεια ειδικού σκοπού χορηγείτο μόνο σε γονείς παιδιών των οποίων η σχολική μονάδα ή το τμήμα που φοιτούσε είχε διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας νοσούντων μαθητών σε ποσοστό 50%+1.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, ανά τρεις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού προστίθεται υποχρεωτικά μία ημέρα της ετήσιας κανονικής άδειας του εργαζομένου.

Παρόμοια ρύθμιση επεξεργάζεται και το Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: