Πάλεψε με την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, αλλά…
24 March 2023
Εγκρίθηκε τροποποίηση της ΜΠΕ του Ε65 για τα αντιπλημμυρικά σε Καλέντζη – Πάμισο
24 March 2023

Άνοδος στη Wall- Οι μετοχές τεχνολογίας είχαν τον «πρώτο λόγο»

Οι μετοχές έκλεισαν τελικά με άνοδο σε μία ιδιαίτερα ταραχώδη συνεδρίαση καθώς traders στοιχηματίζουν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ ενδεχομένως να βρίσκεται κοντά στο τέλος του σημερινού κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,29%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 73,66 μονάδες ή 0,23%, αφού αρχικά ενισχυόταν 481,38 μονάδες. Προς στιγμή, ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραφαν κέρδη 1,8% και 2,5% αντίστοιχα προτού υποχωρήσουν.

Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν αυτές που είχαν τον «πρώτο λόγο», καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τα στοιχήματά τους για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οι ομολογιακές αποδόσεις αποκλιμακώθηκαν. Microsoft, Nvidia και Apple σημείωσαν άνοδο.

Προς στιγμή μάλιστα η Apple άγγιξε τα 161,55 δολάρια ανά μετοχή, το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια έξι μηνών, από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος κατέγραψε πτώση το Μάρτιο, η Apple καταγράφει άνοδο 8% το Μάρτιο, ανεβάζοντας τα κέρδη της από τις αρχές του έτους έως σήμερα στο 22% – περισσότερο από τα αντίστοιχα της Alphabet (19%), της Amazon (16), της Microsoft (15%) και της Analog Devices (15%).

Από την άλλη πλευρά όμως, οι μετοχές των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών κατέγραψαν απώλειες 2,8%. Κατάφεραν μόνο να καλύψουν μέρος των απωλειών τους όταν η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει επιπλέον μέτρα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα.

«Όμως, ακόμη και εάν τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και η εκροή κεφαλαίου έφθαναν στο τέλος τους, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αποδειχθούν αρκετά για να ανακόψουν τους κινδύνους στην οικονομία. Αυτό που ενδεχομένως να είναι πιο πιθανό τους επόμενους μήνες είναι κάποια μορφή πιστωτικής σύσφιγξης καθώς λήγει το χρέος επιχειρήσεων και θα χρειαστούν να αναχρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους με υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με το παρελθόν», αναφέρει η Λιζ Γιανγκ, επικεφαλής επενδυτικών στρατηγικών της SoFi.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: