Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί στην Κριστιάνια, «αρκετοί τραυματίες»
27 August 2023
Αϊτή: Συμμορία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πρωτεύουσα- 7 νεκροί
27 August 2023

Έβρος: Ανοιχτά πύρινα μέτωπα για 9η μέρα

Δύο είναι τα κύρια μέτωπα που δημιουργούν κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για έννατη μέρα.

Το ένα είναι το μέτωπο Αισύμης-Λεπτοκαρυάς, όπου μέχρι αργά το βράδυ χθες δινόταν μάχη να μην μπει στο χωριό της Αισύμης καθώς το μέτωπο γύρισε προς την συγκεκριμένη περιοχή. Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Δαδιά, όπου υπάρχει η ανησυχία μήπως περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κάπου κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ένα δρυμός.

Η κατάσταση πάντως θεωρείται πιο ήρεμη σήμερα, ενώ από νωρίς το πρωί ρίχθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Χθες, ωστόσο, στην περιοχή είχαμε μια μεγάλη αναζωπύρωση, στο χωριό Αύρα, το οποίο εκκενώθηκε. Ακολούθησαν και άλλες εκκενώσεις. Σήμανε συναγερμός και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση για τον έλεγχό της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, χθες οι περισσότερες αναζωπυρώσεις εκδηλώθηκαν στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: