Παρίσι: Μακρόν- Ζελένσκι υπογράφουν συμφωνία ασφαλείας και αμυντικής συνεργασίας
17 February 2024
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων απασχολούν ξανά τα Λουτρά Σμοκόβου
17 February 2024

Αγρότες: «Μαρσάρουν» τα τρακτέρ για Αθήνα, παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

«Πυρετός» επικρατεί στα αγροτικά μπλόκα, καθώς προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη. Παρά το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι  παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους  Συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων σχεδιάζουν οι αγρότες και για το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι συμμετέχοντες αγρότες αποφάσισαν να φύγουν σχεδόν μαζικά με τρακτέρ προς την Αθήνα. Σε ότι αφορά τις ημέρες μέχρι και την προσεχή Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή στις 10:00 να μεταβούν στα διόδια Μοσχοχωρίου, να ανοίξουν τις μπάρες και να περνάνε τα αυτοκίνητα ελεύθερα. Θα αποφασίσουν τότε για πόση ώρα θα γίνει αυτό.

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» στην Αθήνα – «Φρένο» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο με τρακτέρ

Να σημειωθεί ότι η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες  στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί στην Εγνατία οδό, από τον κόμβο του Βασιλικού μέχρι την Ηγουμενίτσα, αφού οι αγρότες της Θεσπρωτίας, συνεχίζουν τον αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού, όπως κάθε βράδυ από τότε που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: