Εύα Οικονόμου – Βαμβακά: «…Επιζητώ το ρίσκο· νομίζω αυτό είναι που σε πηγαίνει μπροστά…»
4 August 2023
Τι αναφέρουν διεθνή μέσα για το «κίνημα της πετσέτας»
4 August 2023

Αδ. Γεωργιάδης για εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες: Η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών

Σε διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, που θα προβλέπεται από το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στο σχέδιο νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το Π.Δ. 88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης στη διευκρινιστική δήλωσή του.

Το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει ότι βασικός κορμός του νομοσχεδίου είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είχε σημειώσει, επίσης, ότι «θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί κάποιος να δουλεύει δύο οκτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών».

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: