Δέκα νέα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα παρέδωσε στο ΕΚΑΒ η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020
26 March 2022
Αγοραστός στην επέτειο για τα 112 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ
27 March 2022

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Λύκειο Πύλης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Γενικού Λυκείου Πύλης» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Πύλης.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκσυγχρονίζει, μέσα από το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων, ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 αναβαθμίζουμε τις εγκαταστάσεις του Λυκείου Πύλης και αποδίδουμε στους  μαθητές και στους καθηγητές τους ένα σύγχρονο χώρο μάθησης με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργα με προστιθέμενη αξία που αφήνουν πίσω τους μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις 

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Πύλης.  Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

•    Προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου.

•    Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα, νέας τεχνολογίας.

•    Θερμομόνωση του δώματος κάτωθεν της κεραμοσκεπής.

•    Αντικατάσταση  συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης  με σύστημα  Φυσικού Αερίου.

•    Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης .

•    Αντικατάσταση αντλιών θερμότητας με νέες, νέας τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης.

•    Εγκατάσταση συστημάτων Αερισμού & Εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Comments are closed.