«Πάρτι» στο Ζάγκρεμπ με καλεσμένη την Αστάνα
26 July 2023
Καύσωνες: Πώς τα αεροπλάνα γίνονται πολύ βαριά κατά την απογείωση- Η περίπτωση της Ελλάδας
26 July 2023

Αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών για τον Νοέμβριο του 2024 ζητά το ΕΒΕ Καρδίτσας

Την αναβολή για ένα χρόνο των εκλογών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου που είχαν προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο του 2023 θα ζητήσει το ΕΒΕ Καρδίτσας με επιστολή που θα στείλει προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το ΔΣ του ΕΒΕ Καρδίτσας κατά την αποψινή του συνεδρίαση -που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη- έπειτα από σχετική εισήγηση του Προέδρου κ. Κων. Ζυγογιάννη ο οποίος ανέφερε ότι ο λόγος που προτείνεται η αναβολή των αρχαιρεσιών είναι ότι ήδη έχουν διενεργηθεί δύο εκλογικές διαδικασίες με τις εθνικές εκλογές ενώ τον Οκτώβριο θα διενεργηθούν τουλάχιστον για την Καρδίτσα άλλες τρείς εκλογικές διαδικασίες στις οποίες θα συμμετέχουν και αρκετά μέλη του ΕΒΕ κάτι που αναπόφευκτα θα προκαλέσει μια «εκλογική κόπωση» στα μέλη. Η πρότασή της αναβολής των εκλογών, όπως διευκρίνησε, τίθεται από την συντριπτική πλειοψηφία των Επιμελητηρίων της χώρας όπως διαπιστώνει από τις επαφές του με τους άλλους Προέδρους και έχει λάβει σχεδόν καθολικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος πρότεινε να τεθεί αίτημα για αναβολή των εκλογών για τον Νοέμβριο του 2024.

Η πρόταση του Προέδρου έτυχε της αποδοχής της πλειοψηφίας του σώματος με τους κ.κ. Αρ. Ψαρρή και Κ. Λαμπρόπουλο να εκφράζουν την σύμφωνη γνώμη τους και τον κ. Παπαδημητρίου να επισημαίνει για την άρση παρεξηγήσεων οτι η πρόταση της αναβολής τίθεται από το σύνολο των Επιμελητηρίων.

Η μοναδική διαφωνία εκφράστηκε από τον κ. Γ. Κατσίκη ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις επιμελητηριακές και ο ίδιος δεν βρίσκει το λόγο για να αναβληθούν οι δεύτερες τονίζοντας μάλιστα ότι κατά την άποψή του είναι δύσκολο να ανταποκριθεί ένα μέλος με αποδοτικό τρόπο στο συνδικαλιστικό όργανο του επιχειρηματικού κόσμου και παράλληλα να συμμετέχει και σε ένα αυτοδιοικητικό όργανο.

Ο κ. Ζυγογιάννης με την ευκαιρία της συζήτησης τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου στις εκλογές και ζήτησε τη στήριξή τους, ώστε να  δυναμώσει η φωνή των επιχειρηματιών στα αυτοδιοικητικά όργανα, όπου συχνά λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν το επιχειρείν ερήμην των επιχειρήσεων .

Κωστής Κριτσιάνης

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2024-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: