Σε εξέλιξη ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ σε 7 εξεταστικά κέντρα του ν. Καρδίτσας – Στο 76% η συμμετοχή (+Φωτο)
4 March 2023
Τραγωδία στα Τέμπη: Τη Δευτέρα το τελευταίο «αντίο» στην 28χρονη Ελπίδα από την Αταλάντη
4 March 2023

Ανησυχία 6 ευρωπαϊκών χωρών από την αναζωπύρωση της βίας στη Δυτική Οχθη

Να σταματήσει την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καλούν το Ισραήλ 6 ευρωπαϊκές χώρες, καταδικάζοντας παράλληλα τις επιθέσεις Παλαιστινίων που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο Ισραηλινών πολιτών.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Βρετανία και η Ισπανία εξέφρασαν σήμερα “την έντονη ανησυχία τους για τη συνέχιση της έντασης της βίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη” σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών αυτών.

“Καταδικάζουμε σθεναρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο Ισραηλινών πολιτών”, γράφουν οι έξι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών.

“Καταδικάζουμε επίσης σθεναρά την τυφλή βία Ισραηλινών εποίκων εναντίον Παλαιστινίων αμάχων”, συνεχίζουν, προσθέτοντας πως οι δράστες όλων αυτών των πράξεων “πρέπει να λογοδοτήσουν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Η ανακοίνωση γίνεται σε ένα πλαίσιο αναζωπύρωσης της βίας ιδίως στη Δυτική Όχθη, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ με τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Την περασμένη Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουάρα υπέστη επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους, μερικές ώρες αφότου δύο νεαροί έποικοι είχαν σκοτωθεί από πυρά κατά τη διέλευσή τους με αυτοκίνητο από την πόλη αυτή που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση καλούν όλες τις πλευρές να “τιμήσουν τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβαν κατά τη συνάντηση της Άκαμπα, μειώνοντας τις εντάσεις στα λόγια και στις πράξεις”. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου να εργαστούν για την επίτευξη “αποκλιμάκωσης” κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ιορδανία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Επαναβεβαιώνουμε επίσης την έντονη αντίθεσή μας σε όλα τα μονομερή μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη λύση των δύο κρατών, περιλαμβανομένης της προώθησης του εποικισμού”, γράφουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί και καλούν “επειγόντως την ισραηλινή κυβέρνηση να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφασή της να προχωρήσει στην κατασκευή περισσότερων από 7.000 οικιστικών μονάδων σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να νομιμοποιήσει οικισμούς”.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί 65 ενήλικοι και παιδιά, μέλη ένοπλων οργανώσεων καθώς και άμαχοι, στην παλαιστινιακή πλευρά. Ενώ 13 ενήλικοι και παιδιά, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι, όπως και μια υπήκοος Ουκρανίας, έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: