Τραμπ: Το δικαστήριο του επέτρεψε την κοινοποίηση «μη ευαίσθητων» πληροφοριών για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020
11 August 2023
Επανέρχονται με νέα δεδομένα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σοφάδων οι Μ.Π.Ε. Φ/Β πάρκου και Μικρού Υ/Η
12 August 2023

Αττική: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε σπείρα, η οποία διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις από οικίες, καταστήματα και εταιρίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 29χρονο ημεδαπό ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Επιπλέον, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός, ενώ δύο ακόμα μέλη της οργάνωσης (ημεδαποί ηλικίας 30 και 38 ετών) είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης για παρόμοια αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, είχαν συστήσει την σπείρα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ρολόγια, τα οποία μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη.

Ειδικότερα ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να δρουν, είτε σε ώρες κατά τις οποίες δεν λειτουργούσαν τα καταστήματα ή οι εταιρίες, είτε κατά τις ώρες απουσίας των ενοίκων από τις οικίες τους. Μάλιστα, σε όσες οικίες διέθεταν σύστημα συναγερμού, αφαιρούσαν την εξωτερική του σειρήνα, την οποία βύθιζαν σε κουβά με νερό, ώστε να σταματήσει να ηχεί.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους και αφού εντόπιζαν το στόχο τους, τα στάθμευαν σε κοντινό σημείο προκειμένου να διευκολύνεται η διαφυγή τους, ενώ ένας τουλάχιστον εκ των μελών είχε ρόλο τσιλιαδόρου και οδηγού.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών τα μέλη της οργάνωσης κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου «full face», ενώ για τη μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους (τύπου walkie talkie).

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, εταιρίες και οικίες σε Ομόνοια, Περιστέρι, Κηφισιά, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία και Μεταμόρφωση, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: