Δύο συνταγές για τη λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας: Με νωπή και με ξηρή μαγιά
6 March 2022
Μήνυμα του δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
8 March 2022

Α. Ακρίβος: Μήνυμα προς την κοινωνία για την αναγνώριση του ισότιμου ρόλου ανδρών και γυναικών

Μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” Αθανάσιου Ακρίβου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η οποία γιορτάζεται σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου, έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια», κ. Αθανάσιος Ακρίβος.


Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας τόνισε:

«Η θέση της γυναίκας αποτελεί ένα κρίσιμο θέμα σε όλη τη ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας. Πρόκειται για το εύρος, τη μορφή και την ουσία της συμμετοχής των γυναικών στην κοινωνική, στην οικονομική, στην πολιτική και στην πολιτιστική ζωή. Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα που όλες και όλοι θα θέλαμε να μη χρειάζεται να κάνουμε δηλώσεις για να αναδείξουμε την ιδιαίτερη σημασία της Ημέρας της Γυναίκας.

Αν και με την πάροδο του χρόνου, κυρίως στον αναπτυγμένο κόσμο, οι συνθήκες καλυτερεύουν για τη θέση της γυναίκας, τα αποτελέσματα είναι κατώτερα των προσδοκιών και επικρατούν ακόμη στερεότυπα, διακρίσεις και προκαταλήψεις εις βάρος των γυναικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα που τιμά τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο για τους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων τους για την αναγνώριση του ρόλου τους, στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η Ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις ηρωίδες με τις «λευκές ποδιές», στις γυναίκες στο χώρο της υγείας, που στα χρόνια της πανδημίας έχουν προσφέρει τα μέγιστα. Σήμερα επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις γυναίκες της Ουκρανίας, το μεγάλο δράμα που ζουν, του πολέμου και του ξεριζωμού.

Επίσης στέλνει το μήνυμα ότι παρ΄ όλη την πρόοδο σε νομοθετικό και πρακτικό επίπεδο, οι γυναίκες είναι ακόμη τα συνήθη θύματα όλων των διακρίσεων και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα δίνουν καθημερινό αγώνα για ν΄ ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους τους, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς.

Καταγράφουν σε όλους τους τομείς υψηλές επιδόσεις και γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή έχουν ανάγκη από την συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα, την δημόσια ζωή και τα κοινωνικά κινήματα.

Απευθύνουμε μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία για την αναγνώριση του ισότιμου ρόλου ανδρών και γυναικών, την ενεργοποίηση και συνεργασία των δύο φύλων για την άρση των ανισοτήτων, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.»

Comments are closed.