Δήμος Σοφάδων: Αίτημα για ένταξη στις σεισμόπληκτες περιοχές
20 October 2021
Άφαντος ο 81χρονος που έχει εξαφανιστεί στο Βόλο
20 October 2021

Βαρέα και Ανθυγιεινά -πόρισμα: Απεντάσσονται ειδικότητες, κόβεται τέλος Οκτωβρίου

Βαρέα και Ανθυγιεινά -πόρισμα: Απεντάσσονται ειδικότητες, κόβεται τέλος Οκτωβρίου

Απένταξη κατηγοριών εργαζομένων από τη χορήγηση του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος προβλέπει το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που ήδη δόθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΠΟΠ – ΟΤΑ σημειώνοντας ότι δεν θα δεχτεί «καμιά περικοπή».

Την ίδια στιγμή όπως έχει καταγγείλει και το Συνδικάτο ΟΤΑ από την στιγμή που δεν έχει δημοσιοποιηθεί καν το πόρισμα, στις 27 Οκτωβρίου, που οι εργαζόμενοι προπληρώνονται το πρώτο 15θημερο Οκτωβρίου είναι πιθανόν να μην λάβουν και το σχετικό επίδομα, εφόσον μέχρι τότε δεν έχει δημοσιευθεί η ΚΥΑ ή δεν έχει δοθεί νέα παράταση.

Για το λόγο αυτό το Συνδικάτο ΟΤΑ και άλλοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών απαιτώντας να συνεχιστεί η καταβολή του και να ενταχθούν νέες ειδικότητες στο επίδομα των Βαριών και Ανθυγιεινών.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΠ – ΟΤΑ στην ανακοίνωση της σημειώνει:
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής για το Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό Επίδομα παραδόθηκε το Πόρισμα στους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι θα εκδώσουν την προβλεπόμενη ΚΥΑ μέσα σε δύο μήνες όπως ορίζει ο Νόμος.

Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε επακριβώς το περιεχόμενο του πορίσματος γνωρίζουμε από πληροφορίες ότι εισηγήται εξορθολογισμό που σημαίνει απένταξη κατηγοριών και ένταξη άλλων σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δημοσιονομικό περιβάλλον.

Επειδή όμως έχουμε πείρα από το παρελθόν ότι εξορθολογισμός για την λογική αυτής της Κυβέρνησης σημαίνει περικοπές εισοδημάτων και θεσμικών κατακτήσεων για αυτούς τους λόγους καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία περικοπή κατηγοριών που ήδη λαμβάνει το

Επίδομα αυτό, να μην υποβιβάσει καμία κατηγορία εργαζομένων αλλά αντιθέτως να προσθέσει και άλλες κατηγορίες όπως έχουμε προτείνει.

Δεν θα δεχτούμε καμία περικοπή και ΔΕΝ δεχόμαστε άλλο εμπαιγμό των υπαλλήλων του Δημοσίου από την Κυβέρνηση που υποφέρουν χρόνια τώρα με μισθούς πείνας οι οποίοι υπερφορολογούνται άνισα όπως με τον φόρο Αλληλεγγύης που μόνο στο Δημόσιο υπάρχει.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρουν απέναντι με όλα τα νόμιμα μέσα.

Comments are closed.

%d bloggers like this: