Οι μωβ τροφές καθυστερούν τη γήρανση
3 November 2019
Ας μην αφήσουμε το αύριο ή το χθές να μας κλέψουν το σήμερα
3 November 2019

Βόλος : Γαλλίδα γεννησε στο σπίτι, από θαύμα σώθηκε το βρέφος

Βόλος : Γαλλίδα γεννησε στο σπίτι, από θαύμα σώθηκε το βρέφος

Συναγερμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς μεταφέρθηκε εκεί με αναπνευστικά προβλήματα νεογέννητο βρέφος.

Με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με μαία γέννησε στο σπίτι της νεαρή Γαλλίδα χθες στο Βόλο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Θεσσαλίας», και το νεογέννητο σώθηκε από θαύμα εφόσον μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γιατί κατάπιε αμνιακό υγρό.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό ήταν ένα συμφωνητικό που θα μπορούσε να οδηγήσει το παιδί σε θάνατο καθώς κανένας γιατρός δεν βρισκόταν στη γέννα.

Η εισαγγελία αναλαμβάνει την υπόθεση μετά από τις καταγγελίες που θα καταθέσει η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου. Για παράνομη, ανεύθυνη ενέργεια που θα μπορούσε να είναι εγκληματική μίλησαν σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου ο διοικητής κ. Δραμητινός και η γιατρός που παρέλαβε το σχεδόν ετοιμοθάνατο μωρό κ. Χαυτούρα.

«Πετάξαμε στην κυριολεξία για να μεταφέρουμε το μωρό στο πανεπιστημιακό με κίνδυνο της ζωής του και της δικής μας», είπε η γιατρός.

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε πως ήταν μια ακατανόητη απόφαση όπως και αποφάσεις να μην εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους μετέχοντας σε επικίνδυνα κινήματα αντιεμβολιαστικά.

«Εάν δεν το διασωληνώναμε αμέσως θα είχε πεθάνει το μωρό. Οι γονείς πρέπει να διωχθούν και να αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία στο εξής την υπόθεση ανέφερε η γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεογέννητο υπέστη εισρόφηση μηκωνίου (αμνιακού υγρού), με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους ίδιους του τους γονείς στο Νοσοκομείο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Πρόκειται για βρέφος 39 εβδομάδων, που γεννήθηκε από τη μητέρα του στο σπίτι της, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι Γαλλίδα και στην χώρα της συνηθίζεται να γεννούν στα σπίτια τους οι εγκυμονούσες, με την βοήθεια μαίας και αναισθησιολόγου γιατρού. Στο σπίτι εκτός από τη μαία δεν κλήθηκε κανένας γιατρός.

Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε από το Νοσοκομείο Βόλου, με το βρέφος να είναι σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου και κατόπιν αφού διασωληνώθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με τους γονείς του να ανησυχούν για την υγεία του.
Η Γαλλίδα μητέρα του βρέφους δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Πηγή e-thessalia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: