Αδιανόητος τραυματισμός του Κλάασεν στο ολλανδικό ντέρμπι
6 April 2023
Τι προκαλεί η εξάρτηση από το κινητό μας τηλέφωνο στον εγκέφαλο μας;
6 April 2023

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ ωθούν την περιοχή στο «χείλος πυρηνικού πολέμου»

Την οργή της για τα κοινά γυμνάσια του αμερικανικού και του νοτιοκορεάτικου στρατού, τα οποία χαρακτηρίζει πρόβες εισβολής στην επικράτειά της, δεν κρύβει η Βόρεια Κορέα.

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε σχόλιο του Τσόου Τζου Χιόν, που αναφέρει πως είναι «αναλυτής για θέματα διεθνούς ασφάλειας». Στο κείμενο καταγγέλλονται τα γυμνάσια που διεξάγονται από τις δυνάμεις της Ουάσιγκτον και της Σεούλ, τα οποία – όπως αναφέρεται – «οδηγούν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο σημείο της έκρηξης». «Η ριψοκίνδυνη στρατιωτική συγκρουσιακή υστερία των ΗΠΑ και των ακολούθων της» εναντίον της Βόρειας Κορέας «οδηγούν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο σε ανεπανόρθωτη καταστροφή», στο «χείλος πυρηνικού πολέμου», επισημαίνεται.

Το θερμόμετρο στην περιοχή έχει ανέβει επικίνδυνα, με τη Βόρεια Κορέα να έχει πολλαπλασιάσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνική γόμωση και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να συνεχίζουν τις επιδείξεις στρατιωτικής δύναμης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, οι ΗΠΑ έστειλαν να συμμετάσχει στα γυμνάσια στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H, το οποίο μπορεί να φέρει πυρηνικά όπλα, επιδεικνύοντας την αξιοπιστία της «εκτεταμένης αποτροπής». Ο όρος «εκτεταμένη αποτροπή» παραπέμπει στη δέσμευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν όλο το φάσμα των στρατιωτικών δυνατοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων, για να υπερασπιστούν τη στενή σύμμαχό τους Νότια Κορέα. Στα νέα αεροναυτικά γυμνάσια στην Κίτρινη Θάλασσα συμμετέχει επίσης αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Το σχόλιο του KCNA ανέφερε πως η Πιονγκγιάνγκ θα αντιδράσει αυξάνοντας τις αποτρεπτικές της δυνατότητες «επιθετικά».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: