Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης θα φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς από Αρμένιο και Σωτήριο
7 September 2023
Δήμος Παλαμά: Εκκενώνονται και τα Καλογριανά – 15 άτομα αποκλεισμένα στην Αστρίτσα
7 September 2023

Γκαμπόν: «Ελεύθερος να φύγει στο εξωτερικό» ο πρώην πρόεδρος Οντιμπά

Ο πρώην πρόεδρος της Γκαμπόν Αλί Μπονγκό Οντιμπά «είναι ελεύθερος» και «μπορεί να πάει, εάν το επιθυμεί, στο εξωτερικό», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μπρις Ολγκί Γκεμά, ο οποίος τον ανέτρεψε πραξικοπηματικά την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπονγκό, που κυβερνούσε την Γκαμπόν επί 14 χρόνια, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον επιτήρηση μετά το αναίμακτο πραξικόπημα της 30ής Αυγούστου. Ο στρατός τον ανέτρεψε περίπου μία ώρα αφότου το κόμμα του ανακοίνωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες οι πραξικοπηματίες λένε ότι διαπράχθηκε νοθεία.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας του, ο πρώην πρόεδρος Αλί Μπονγκό Οντιμπά είναι ελεύθερος να μετακινείται. Μπορεί, εάν θέλει, να πάει στο εξωτερικό για ιατρικές εξετάσεις», είπε ο συνταγματάρχης Ουλρίκ Μανφουμπί Μανφουμπί, διαβάζοντας μια ανακοίνωση υπογεγραμμένη από τον στρατηγό Ολγκί Γκεμά. Ο τελευταίος ορκίστηκε ήδη «μεταβατικός πρόεδρος» της Γκαμπόν.

Ο Μπονγκό υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο του 2018 με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες στο δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: