“Το χέρι του Θεού”
15 Απριλίου 2021
Τι είπαν οι δήμαρχοι στον Πέτσα και τι τους απάντησε
16 Απριλίου 2021

ΔΕΥΑΜΒ: Κόβει οριστικά το νερό σε όσους χρωστούν

Το νερό σε όσους έχουν οφειλές θα κόψει οριστικά η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοινώνει με σχετικό δελτίο Τύπου ο πρόεδρός της, καθώς δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Επιχείρηση από τον Σεπτέμβριο του 2020 για την τακτοποίηση των ανεξόφλητων λογαριασμών. Παράλληλα θα προβεί σε κατάθεση αγωγών για την αναζήτηση των οφειλόμενων και εγκλήσεων για κλοπή νερού και παρέμβαση στα δίκτυα, ενώ επισημαίνει πως το 20% των υδρομέτρων έχει παραβιαστεί , με καταναλωτές να έχουν προβεί σε λαθροϋδροληψία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ: «Στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΜΒ, που αφορά στο Βόλο, την Ν. Ιωνία, το Διμήνι, το Σέσκλο και τις Βιομηχανικές περιοχές, υπάρχουν 80.705 υδρόμετρα. Από αυτόν το αριθμό των υδρομέτρων 6.600 υδρόμετρα είναι σε διακοπή και 3.300 υδρόμετρα σε εξαγωγή. Η κατάσταση των υδρομέτρων σε διακοπή ή εξαγωγή σχετίζεται είτε με την επιθυμία του καταναλωτή, είτε με την επιβολή αυτού του αναγκαστικού μέτρου από την υπηρεσία λόγω μη ανταπόκρισης στις οικονομικές υποχρεώσεις του καταναλωτή.

Η υπηρεσία πραγματοποίησε έλεγχο της κατάστασης των υδρομέτρων που ανήκουν στις δυο παραπάνω κατηγορίες (διακοπής και εξαγωγής). Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψε ότι στο 20% των υδρομέτρων, έχει παραβιαστεί η διακοπή ή η εξαγωγή και αντίστοιχοι καταναλωτές προβαίνουν σε λαθροϋδροληψία.

Υπενθυμίζουμε ότι με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις η ΔΕΥΑΜΒ στο πλαίσιο αποφάσεων του ΔΣ της επιχείρησης, έχει καλέσει το σύνολο των υπόχρεων για τακτοποίηση των οικονομικών τους οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Παρά αυτήν την ιδιαίτερα ανεκτική στάση της επιχείρησης, πλήθος καταναλωτών αντί της προσέλευσης στην ΔΕΥΑΜΒ για τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων παρουσιάζουν μια αντικοινωνική συμπεριφορά, απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης σε βάρος των συμπολιτών μας που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, καταστρέφοντας κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας στην πόλη.

Ανακοινώνουμε λοιπόν, αφού στις εκκλήσεις μας από τον 9ο του 2020 μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε ανταπόκριση ότι, χωρίς καμία άλλη ιδιαίτερη ειδοποίηση τα συνεργεία της υπηρεσίας, από την προσεχή εβδομάδα, θα προχωρήσουν σε κατάργηση των παροχών. Μετά από αυτή την ενέργεια, η επανέναρξη της υδροδότησης θα πραγματοποιείται με την άπαξ εξόφληση των χρεών και μετά από αίτηση για νέα παροχή.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΜΒ θα προβεί με την νομική της υπηρεσία σε κατάθεση αγωγών για την αναζήτηση των οφειλομένων και εγκλήσεων για κλοπή νερού και παρέμβαση στα δίκτυα της υπηρεσίας σε βάρος των καταναλωτών που έχουν παραβιάσει και μάλιστα περισσότερες από μία φορά τη φραγή της υδροδότησής τους».

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: