Προωθούνται θαλάσσια αιολικά πάρκα
3 Μαρτίου 2021
Πράσινο Κίνημα: Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Σκρέκας διαλύουν τις περιοχές Natura
3 Μαρτίου 2021

Δημοπρατείται ο ποδηλατόδρομος επί της Ηρώων Πολυτεχνείου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται την Παρασκευή 5 Μαρτίου μια σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας. Πρόκειται για το νέο ποδηλατόδρομο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου ένα έργο που υλοποιεί η Δημοτική αρχή κατόπιν σχετικής έγκρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς την Παρασκευή αναμένεται να εγκριθούν οι όροι δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Ο νέος ποδηλατόδρομος θα διατρέχει τον αστικό ιστό και θα καταλήγει στο Διοικητήριο. Με βάση τον όλο σχεδιασμό είναι έργο αναβάθμισης και ανάπλασης του αστικού χώρου, το οποίο αναπτύσσεται γραμμικά κατά μήκος μιας σημαντικής αρτηρίας της πόλης τόσο από άποψη κυκλοφοριακού φόρτου, όσο και από πλευράς χρήσεων. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και ειδικότερα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι προϋπολογισμού 724.000 ευρώ. Έτσι μετά την έγκριση του από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναμένεται η δημοπράτηση του.

Δήλωση του Δημάρχου

Για το έργο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Με σκληρή δουλειά των στελεχών μας στην Τεχνική Υπηρεσία και στη Δ/νση Προγραμματισμού του Δήμου και με τις κατάλληλες κατευθύνσεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ωριμάσαμε ένα σημαντικό έργο. Πλέον είμαστε στη φάση της Δημοπράτησης ώστε το έργο να αρχίσει να κατασκευάζεται. Η κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στην οδό Φλωράκη μήκους περίπου 1300 μέτρων θα κάνει πιο φιλική την πόλη μας στη χρήση ποδηλάτου. Ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση για την οποία θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό που ενέταξε στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το συγκεκριμένο έργο μετά τη σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύοντας το διαρκές ενδιαφέρον του για την Καρδίτσα”. κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

Στοιχεία για το έργο

Το έργο αλλάζει ριζικά την ποιότητα του αστικού χώρου, με εκτεταμένη και θεματική φύτευση, φωτισμό και αστική επίπλωση. Μέσω του έργου ανακτώνται και αποδίδονται σε κοινή χρήση τμήματα υποβαθμισμένου ή και κατειλημμένου (κυρίως από στάθμευση) δημόσιου χώρου. Το έργο ενσωματώνει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στο περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: