Παράταση για την εκπόνηση των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ζητούν οι δήμοι
2 Ιουνίου 2021
Συνεργασία Δήμων Αγράφων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα για την ανάπτυξη ορειβατικού-πεζοπορικού Τουρισμού
2 Ιουνίου 2021

Ελασσόνα: Δωρεάν για 8 χρόνια ο εξοπλισμός τηλεοπτικού σήματος για τις «λευκές περιοχές

Μέχρι τις 15 Ιουνίου σε πρώτη φάση, θα μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού πρόσβασης τηλεοπτικού σήματος, ο οποίος παρέχεται δωρεάν για 8 χρόνια από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελασσόνας.

Οι περιοχές στο Δήμο Ελασσόνας που δεν έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών (λευκές περιοχές) είναι οι εξής: Άκρη (Αντιχασίων), Κουτσούφλιανη (Βερδικούσιας), Αγιονέρι, Αετοράχη, Βαλανίδα (Ελασσόνας), Καρυά, Συκαμινέα (Καρυάς), Λιβάδι, Δολίχη (Λιβαδίου), Ιερά Μονή Σπαρμού, Βρυσοπούλες (Ολύμπου), Γιαννωτά, Λυκούδι (Σαρανταπόρου).

Όσοι έχουν κύρια και μόνιμη κατοικία στις παραπάνω “λευκές περιοχές” μπορούν από τις 19/5/2021 έως τις 15/6/2021 να κάνουν αίτηση επιχορήγησης για πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας και να ζητήσουν είτε επίγεια ευρυεκπομπή, είτε δορυφορική ευρυεκπομπή, είτε σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο μέσω σχετικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π. και στη συνέχεια καταχωρούνται από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες των Κ.Ε.Π. στο Πληροφοριακό Σύστημα του Έργου.

Κατά την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος δηλώνει υποχρεωτικά:

α) έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail),

β) τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου,

γ) τον ενδεκαψήφιο αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κύρια και μόνιμη κατοικία του,

δ) δήλωση προτίμησης για τον πάροχο της επιλογής του και εμπορική ονομασία του πακέτου υπηρεσιών της προτίμησης του, σε περίπτωση που ο πάροχος της επιλογής του έχει διαμορφώσει περισσότερα πακέτα υπηρεσιών,

ε) τον εναλλακτικό πάροχο (πάροχος δεύτερης επιλογής) και εμπορική ονομασία του πακέτου υπηρεσιών της προτίμησης του, σε περίπτωση που ο πάροχος της πρώτης επιλογής του δικαιούχου είναι αδειοδοτημένος πάροχος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και ο εναλλακτικός πάροχος έχει διαμορφώσει περισσότερα πακέτα υπηρεσιών,

στ) το ΚΕΠ στο οποίο απευθύνεται η αίτηση,

ζ) τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο ακίνητο που δηλώνεται στην αίτηση. Το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι μετά από εξουσιοδότηση τους.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: