Σε αυτοπεριορισμό η Κολυνδρίνη
5 Νοεμβρίου 2020
Διαχρονικό Μουσείο και Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας
5 Νοεμβρίου 2020

Ενισχύονται με προσωπικό και αναβαθμίζονται σε υποδομές τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

Ενισχύονται με ιατρικό προσωπικό, αναβαθμίζονται σε υποδομές και τρόπο λειτουργίας, τα έξι Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, τρία από τα οποία λειτουργούν πλέον ως πολυδύναμα με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος, αξιοποιήθηκαν όλες οι «οικονομικές δυνατότητες μεταξύ των οποίων και προγράμματα ΕΣΠΑ» για την αναβάθμισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό προσλήφθηκαν επιπλέον σαράντα άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (ψυχίατρος, γενικοί ιατροί, παιδίατροι, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, οφθαλμίατρος, καρδιολόγοι, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλεύτριες καθώς και επιστήμονες κοινωνικών υπηρεσιών).Ως πολυδύναμα λειτουργούν το 1ο, το 2ο και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο «με ενισχυμένο προσωπικό, με περισσότερες δυνατότητες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Επίσης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει τεθεί στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο και αξιοποιείται ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με Covid tests.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Ιατρείο και σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών της Αθήνας και τη δημιουργία των συνθηκών ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες όλοι και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες. Κάνουμε μία οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο με τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα που πραγματοποιούνται εντατικά σε όλη την πόλη αλλά και με την οχύρωση των δομών Υγείας του δήμου μας με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: