Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!»
8 March 2024
Euroleague: Πήρε νίκη, διαφορά και βλέπει τετράδα ο Ολυμπιακός
8 March 2024

Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξένησε μαθητές του 1ου Γυμνασίου του Παλαμά

Η Βουλή των Ελλήνων μετά από αίτημα του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου του Παλαμά Καρδίτσας, κ. Παναγιώτη Ταγκούλη προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ανέλαβε τη διοργάνωση επίσκεψης και διαμονής 67 μαθητών-τριών της Γ’ τάξης και των συνοδών τους, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αφού καλωσόρισε τα παιδιά και τους συνοδούς τους στο Κοινοβούλιο τόνισε τη σημασία που έχει ο χώρος, στον οποίον παρευρίσκονται, αφού όπως ανέφερε: «κάποια μέτρα που παίρνονται και τα οποία ακόμη δεν είναι αρκετά, αλλά συνεχίζουν να παίρνονται κι’ αφορούν στην ανακούφιση της περιοχής σας, αποφασίζονται εδώ μέσα».

.Μάλιστα, χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά (από το ποίημα «Το ανέβασμα στον Βράχο»), για να συσχετίσει τη δοκιμασία της Θεσσαλίας και γενικά τις δοκιμασίες στη ζωή των κατοίκων της:  «Κι’ αν είναι πλήθος τα άσκημα, κι’ αν είναι τα άδεια αφέντες, φτάνει μία σκέψη, μία ψυχή, φτάνεις εσύ, εγώ φτάνω να δώσει νόημα στων πολλών την ύπαρξη ένας φτάνει».

Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε, ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής είχε σταθεί επίσης αλληλέγγυος στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, ενώ και η Βουλή είχε συνεισφέρει οικονομικά ενισχύοντας τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί για να συνδράμει στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων. 

.Συγκινητική ήταν η χειρονομία των μαθητών να προσφέρουν στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων μία σύνθεση με λουλούδια και βαμβάκι από τον τόπο τους αναφέροντας χαρακτηριστικά στο σημείωμα τους: «Αυτό είναι ότι απέμεινε από το χρυσάφι του τόπου μας. Για να θυμίζει σε εμάς περασμένα μεγαλεία και σε εσάς την ευγενική και πολύτιμη προσφορά της Βουλής των Ελλήνων»

Το παρόν στην εκδήλωση, έδωσε και ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος υπογράμμισε, ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της πληγείσας περιοχής σε κάθε περίπτωση.

Οι συνοδοί και οι μαθητές-τριες του 1ου Γυμνασίου του Παλαμά ξεναγήθηκαν στη Βουλή και στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία» με μέριμνα του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης, επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο Ακρόπολης και το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο ανταποκρίθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία παραχωρώντας δωρεάν τα εισιτήρια σε όλους τους μαθητές και τους συνοδούς τους.

.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-1%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: