Σε δημόσια διαβούλευση το νσχ του ΥΠΕΣ για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών -Τι προβλέπει
5 Μαρτίου 2021
Νσχ για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Ποιες αλλαγές πρότεινε η ΚΕΔΕ και ποιες έγιναν δεκτές από το ΥΠΕΣ
5 Μαρτίου 2021

Θ. Αλέκος: “Στα χωριά γύρω από τον Λογγά ρωγμές σε παλιά σπίτια από τον σεισμό”

Την στιγμή της ισχυρής δόνησης περιέγραψε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Θεόδωρος Αλέκος.

“Βρισκόμουν στο γραφείο μου στο Δημαρχείο. Την ώρα του σεισμού έπεσαν κάποιες εικόνες, κάποια βάζα από το γραφείο μου, τα ηχεία του υπολογιστή. Ήταν πιο ισχυρός ο σεισμός από τον προχθεσινό γιατί και οι δύο σεισμοί με βρήκαν στην ίδια θέση οπότε μπορώ να συγκρίνω και να σας πω ποιος από τους δύο ήταν ισχυρότερος. Το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού ήταν πιο κοντά στην περιοχή μας” είπε.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος “σημειώθηκαν κάποιες ζημιές στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου στην περιοχή των Τυμφαίων που γειτνιάζει με την Βερδικούσσα, εκεί που ήταν το επίκεντρο του σεισμού. Στα χωριά του Δήμου Μετεώρων Λογγά, Γερακάρι, Φλαμπουρέσι και Μαυρέλι σημειώθηκαν” όπως επεσήμανε, “ρωγμές σε παλιές κατοικίες, ενώ οι κάτοικοι ξενύχτησαν στις πλατείες και τα αυτοκίνητα”.

Πρόσθεσε δε ότι “στην πόλη της Καλαμπάκας αποκολλήθηκαν βράχοι, για πρώτη φορά από τα Μετέωρα και κυρίως αποκολλήθηκαν από τον πιο ψηλό βράχο από την Αϊά. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν κατοικίες και άνθρωποι γιατί οι βράχοι σταμάτησαν στα πρώτα σπίτια της Καλαμπάκας. Ούτε στα Μοναστήρια των Μετεώρων έχουν δηλωθεί ζημιές. Το οδικό δίκτυο δεν έχει πρόβλημα, καθώς τα κομμάτια από τα βράχια έπεσαν σε δασώδη περιοχή”.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: