«Αμφιθέατρο αρχιφύλακα Λυγγερίδη Γεωργίου» στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής
6 February 2024
Αποκόλληση παράθυρου αεροσκάφους: Τι δείχνει η έκθεση για το περιστατικό
7 February 2024

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 10 φάλαινες παγιδεύτηκαν σε θαλάσσιους πάγους

Ένα κοπάδι από τουλάχιστον 10 φάλαινες-δολοφόνους φαίνεται να έχει παγιδευτεί από τους θαλάσσιους πάγους στα ανοικτά του βόρειου νησιού Χοκάιντο της Ιαπωνίας, μετέδωσε την Τρίτη το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αξιωματούχοι από την παράκτια πόλη Ραούσου δήλωσαν ότι δεν έχουν τρόπο να διασώσουν τις όρκες, οι οποίες εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από έναν τοπικό ψαρά, μετέδωσε το NHK.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε να σπάσει ο πάγος και να διαφύγουν με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε αξιωματούχος του Ραούσου στην NHK.

Ένας ντόπιος ψαράς επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης με τον σταθμό της ακτοφυλακής του Ραούσου για να αναφέρει ότι είδε μια φάλαινα-δολοφόνο κολλημένη από τον πάγο να παρασύρεται όχι μακριά από την ακτή, μετέδωσε η NHK επικαλούμενη την τοπική ακτοφυλακή.

Πλάνα από drone που μοιράστηκε την Τρίτη μια τοπική οργάνωση για την άγρια φύση, η Wildlife Pro LLC, δείχνουν τις φάλαινες να παλεύουν σε ένα μικρό κενό ανάμεσα σε ροές πάγου. Η οργάνωση ανέφερε ότι συνάντησε τις φάλαινες ενώ έκανε θαλάσσια έρευνα, σύμφωνα με δήλωσή της στο Facebook.

“Είδα περίπου 13 φάλαινες-δολοφόνους με τα κεφάλια τους να εξέχουν από μια τρύπα στον πάγο”, δήλωσε στην NHK ένας υπάλληλος της Wildlife Pro LLC, ο οποίος τράβηξε το βίντεο. “Φαινόταν να πασχίζουν να αναπνεύσουν και φαινόταν ότι περιλάμβαναν τρία ή τέσσερα μικρά”.

Η έλλειψη ανέμου στην περιοχή σήμαινε ότι ο πάγος που παγίδευσε τις όρκες παρέμεινε στάσιμος.

Ο θαλάσσιος πάγος αγκαλιάζει τις ακτές του Χοκάιντο κάθε χειμώνα και είναι ο θαλάσσιος πάγος με το χαμηλότερο γεωγραφικό πλάτος στον κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα μειώνονται καθώς επιταχύνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το 2005, μια ομάδα φαλαινών-δολοφόνων παγιδεύτηκε επίσης σε παρασυρόμενο πάγο στα ανοικτά των ακτών της πόλης και αργότερα πέθαναν, σύμφωνα με το NHK, που επικαλείται αξιωματούχους της πόλης Rausu.

Πηγή: CNN

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: