Θεραπεία προσώπου: Υγιές και λαμπερό δέρμα, γρήγορα και ανέξοδα
15 February 2022
Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 3.000.000 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου
15 February 2022

Ινδονησία: Σε ισόβια καταδικάστηκε καθηγητής ισλαμικού σχολείου για τον βιασμό 13 μαθητριών

Acehnese girls cover their faces during a street inspection as sharia law policemen give advice to them in Banda Aceh, December 1, 2009. Women may soon be banned from wearing tight trousers in parts of an Indonesian province that practices strict Islamic law, and offenders could see their attire cut up. Aceh is the only province in predominantly Muslim Indonesia to use Islamic Sharia for its legal code. REUTERS/Beawiharta (INDONESIA RELIGION SOCIETY POLITICS)

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε θάνατο και χημικό ευνουχισμό, καθώς η υπόθεση είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη της Ινδονησίας.

Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη έναν καθηγητή για τον βιασμό 13 μαθητών του, σε μια υπόθεση που έφερε στο φως τις σεξουαλικές επιθέσεις στα θρησκευτικά σχολεία αυτής της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο 36χρονος Χέρι Γιουραγουάν κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Μπαντούνγκ στην επαρχία της δυτικής Ιάβας για τον επανειλημμένο βιασμό 13 έφηβων κοριτσιών, που ήταν όλα ανήλικα και τα οποία στη συνέχεια γέννησαν εννέα παιδιά.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε θάνατο και χημικό ευνουχισμό, καθώς η υπόθεση είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη της Ινδονησίας

Ο κατηγορούμενος “κρίθηκε ένοχος επειδή ανάγκασε παιδιά να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του όταν ήταν καθηγητής τους” και “καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη”, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιοχάνες Πουρνόμο Σαρίγιο Άντι.

Τα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από φτωχές οικογένειες και ζούσαν στο ισλαμικό οικοτροφείο του οποίου ήταν συνιδρυτής, βιάζονταν επί πέντε χρόνια, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της δίκης.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πέρυσι όταν η οικογένεια μιας μαθήτριας που έμεινε έγκυος απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα δοθεί αποζημίωση στα θύματα από τις αρχές.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών Μ. Σουσάντο εκτίμησε ότι “αποδόθηκε δικαιοσύνη”.

Ωστόσο συγγενής ενός από τα θύματα δήλωσε “πολύ απογοητευμένος” από την ιδιαίτερα επιεική απόφαση του δικαστηρίου. “Αυτό το τραύμα δεν θα επουλωθεί ποτέ για όσο καιρό ζούμε (…) ο πόνος που νιώθουμε είναι απερίγραπτος”, δήλωσε ο Χιντμάτ Ντιτζάγια, θείος ενός από τα θύματα.

“Με μια τόσο επιεική ποινή” υπάρχει κίνδυνος “και άλλοι καθηγητές ισλαμικών σχολείων να επιτεθούν στα παιδιά”, πρόσθεσε.

Στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα παγκοσμίως, υπάρχουν περίπου 25.000 ισλαμικά οικοτροφεία, όπου ζουν και φοιτούν περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά. Η εκπαίδευση εκεί είναι συχνά πολύ αυστηρή, με τους μαθητές να παρακολουθούν τα κανονικά μαθήματα το πρωί και να μελετούν το Κοράνι το απόγευμα.

Όμως η δίκη αυτή έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων σε κάποια από αυτά τα οικοτροφεία. Πέρυσι είχαν αναφερθεί 18 τέτοια περιστατικά, από τα οποία τα 14 αφορούσαν ισλαμικά σχολεία, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Παιδιών.

Επίσης πέρυσι δύο καθηγητές ενός οικοτροφείου στο νησί Σουμάτρα είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον 26 αγοριών σε διάστημα ενός έτους.

Το 2020 ο υπεύθυνος ενός οικοτροφείου στην ανατολική Ιάβα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον 15 μαθητριών.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε τον Ιανουάριο από το κοινοβούλιο να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για την “εξάλειψη της σεξουαλικής βίας”, με στόχο την πρόληψη των σεξουαλικών εγκλημάτων και την παροχή εγγυήσεων στα θύματα ότι θα αποδίδεται η δικαιοσύνη, ακόμη και στις περιπτώσεις βιασμού μέσα στον γάμο.

Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί από το 2016, αλλά έχει καθυστερήσει η εξέτασή του καθώς πολλές θρησκευτικές ομάδες καταγγέλλουν ότι θα ενθαρρύνει την ελευθεριότητα των ηθών, ενώ συντηρητικοί βουλευτές ζητούν να καταστούν παράνομες οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου ή μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: