Υψηλή πίεση: Ο θαυματουργός χυμός που μειώνει την υπέρταση με ένα μόνο ποτήρι
3 November 2021
Το αθάνατο ζεϊμπέκικο !!!
3 November 2021

Καταπραϋντική αλοιφή για κουρασμένους μύες (σπιτική συνταγή) !!!

Το σπιτικό καταπραϋντικό που σας προτείνουμε δημιουργεί μια καταπραϋντική, ζεστή αίσθηση, η οποία γίνεται αναζωογονητική και δροσερή. Είναι μια τέλεια λύση για να ανακουφίσει κανείς μύες τεταμένους μετά από άσχημο ύπνο ή από έντονη δραστηριότητα ή γυμναστική.

Σπιτικό καταπραϋντικό επάλειψης μυών.
Η προετοιμασία του καταπραϋντικού χρειάζεται μια αρχική διάλυση 5%, η οποία σε συνδυασμό με το έλαιο από cayenne επαρκεί για την πλειονότητα των περιπτώσεων εφαρμογής. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα για να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε. Μια διάλυση 10-20% θεωρείται κατάλληλη για κουρασμένους μύες και για περιστασιακή χρήση. Η αύξηση του ποσοστού διάλυσης σε 10%, απλώς διπλασιάζει τις σταγόνες που θα χρησιμοποιήσουμε. Η αύξηση σε 15%, θα τις τριπλασιάσει κ.ο.κ.

Συστατικά 🥀


1/2φυτζάνι λάδι καρύδας– αυτό θα παραγάγει 60 γρ. ελαίου.
1/2 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ.
2 κ.σ. κερί μέλισσας.
2 κ.σ. πιπέρι cayenne.
100 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή ευκάλυπτου – 50 σταγόνες αιθέριου ελαίου γωλθερίας αντί για μέντα ή ευκάλυπτο, αλλά διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες προφύλαξης.
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο copaiba
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο μούρου.


Σημείωση 🥀 για το αιθέριο έλαιο γωλθερίας: αυτό το έλαιο θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, ενώ η χρήση του αντενδείκνυται σε παιδιά, σε όποιον λαμβάνει αντιπηκτικά φάρμακα, ή έχει υποστεί κάποια επέμβαση ή πρόκειται να υποστεί κάποια επέμβαση∙ επίσης αντενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από αιμορροφιλία ή άλλες αιματολογικές διαταραχές κα όποιον πάσχει από ADD/ADHD). Επίσης άτομα με MTHFR ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη λήψη γωλθερίας, λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σαλικυλικού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γωλθερία με 50 σταγόνες παραπάνω αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου ή μέντας.

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε 🥀
Διπλός Βραστήρας

Οδηγίες 🥀

Τοποθετήστε το λάδι καρύδας και το λάδι από πιπέρι cayenne σε διπλό βραστήρα και ζεστάνετε ελαφρά. Δεν πρέπει να ζεσταθεί πολύ, διότι η μυρωδιά του πιπεριού cayenne θα πλημμυρίσει το δωμάτιο και θα σας προκαλέσει βήχα – δεν είναι πολύ ωραία εμπειρία.
Μόλις ζεσταθεί ελαφρά το λάδι ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε για μισή ώρα και επαναλάβετε τη διαδικασία. Στο σημείο αυτό μπορείτε να προχωρήστε στο στάδιο 3, ή εναλλακτικά, να το ζεστάνετε ξανά και να το αφήσετε να μείνει για λίγη για πιο ισχυρό αποτέλεσμα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, ανάλογα με πόσες φορές ζεσταίνετε το λάδι για να κάνετε πιο ισχυρό το μείγμα.
Χρησιμοποιήστε ένα τουλπάνι ή ένα παλιό t-shirt, στραγγίξετε το μίγμα, κατόπιν προσθέστε αρκετό λάδι καρύδας για να έχετε μια ποσότητα 1/4 του φλιτζανιού.
Αναμίξτε το κερί μέλισσας και το βούτυρο από καριτέ στον διπλό βραστήρα και προσθέστε το στο λάδι καρύδας, ανακατέψτε με τα αιθέρια έλαια και αφήστε το να κρυώσει.
Αποθηκεύστε σε αεροστεγές βάζο

Comments are closed.

%d bloggers like this: