Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ μαζί με τις νέες και τους νέους ακτιβιστές για το Κλίμα
3 November 2021
Καταπραϋντική αλοιφή για κουρασμένους μύες (σπιτική συνταγή) !!!
3 November 2021

Υψηλή πίεση: Ο θαυματουργός χυμός που μειώνει την υπέρταση με ένα μόνο ποτήρι

Θαυματουργός χυμός μπορεί να βοηθήσει στην υπέρταση με ένα μόνο ποτήρι, σύμφωνα με σχετική επιστημονική μελέτη.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση σχετίζεται με τη δύναμη του αίματος που πιέζει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας. Αν και η πίεσή σας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, η σταθερά υψηλή αρτηριακή πίεση κάνει τα τοιχώματα αυτά να σκληραίνουν και να συστέλλονται.

Έτσι, η καρδιά πιέζεται περισσότερο για να τροφοδοτήσει με αίμα όλο το σώμα και, με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ο χυμός που μειώνει την υψηλή πίεση

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Springer Link, ο χυμός πορτοκαλιού φαίνεται πως βοηθά στην υπέρταση και μειώνει την υψηλή πίεση με ένα μόνο ποτήρι.

Ο πρωταρχικός στόχος της μελέτης ήταν να αξιολογήσει την επίδραση του χυμού πορτοκαλιού με φυσική περιεκτικότητα σε εσπεριδίνη, καθώς και εκείνου που έχει εμπλουτιστεί με την ουσία στην αρτηριακή πίεση. Επισημαίνεται ότι η εσπεριδίνη είναι μια φυτική ένωση που βρίσκεται σε εσπεριδοειδή όπως ο χυμός πορτοκαλιού.Για τη μελέτη, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 500 ml ανά ημέρα ροφήματος ελέγχου, χυμού πορτοκαλιού ή χυμού πορτοκαλιού εμπλουτισμένου με εσπεριδίνη για 12 εβδομάδες. Οι ερευνητές βρήκαν πως με μια μόνο δόση (500 ml) χυμού πορτοκαλιού, εμπλουτισμένου με εσπεριδίνη, μειώθηκε η συστολική αρτηριακή πίεση.

Sputnik

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: