Κορονοϊός: Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα
15 March 2020
«Ως νοσηλευτής, δεν θέλω να με χειροκροτήσετε από τα μπαλκόνια σας. Θέλω να μείνετε σε αυτά»
15 March 2020

Κορονοϊός : Στα 331 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. 103 τα νέα κρούσματα.

Στα 331 ανέρχονται τα άτομα που έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό στη χώρας μας όπως  ανακοίνωσε την Κυριακή ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας Σ. Τσίοδρας.

Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Τα 44 όπως είπε είναι κρούσματα ανθρώπων που δεν έχουν ταξιδέψει σε χώρα , όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν.
Επιπλέον, ανέφερε πως 51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι – όλοι άνδρες- σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ μέχρι σήμερα περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Tα μέτρα που έχουμε πάρει θα δούμε αποτέλεσμα τις επόμενες  δύο με τρεις εβδομάδες, είπε.

Όπως διευκρίνισε τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα επαναλαμβάνοντας τη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή του συγχρωτισμού.

Απηύθυνε δε, έκκληση για επιτήρηση της υγείας, όποιου πολίτη επιστρέφει από χώρα του εξωτερικού, ενώ υπενθύμισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 παραμένει μέσω των αεροσταγονιδίων.

Οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι άντρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 έτη, ενώ αυτή που νοσούν πιο βαριά όπως είπε ο κ. Τσιόδρας είναι πάλι άντρες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: