Βουλή: Γιατί δεν ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα την τροπολογία – Κασιδιάρη
9 February 2023
Έφθασαν στην Τουρκία οι πρώτες πτήσεις με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια
9 February 2023

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι την οδύνη του εκ μέρους του ελληνικού λαού για τις τραγικές απώλειες, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών, με παροχή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια και με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για να υποστηριχθούν εκατοντάδες χιλιάδες, ενδεχομένως και εκατομμύρια, άνθρωποι που θα βρεθούν χωρίς σπίτια.

Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, συνέχισε, προκειμένου να οργανωθεί μία διάσκεψη δωρητών στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθούν πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των περιοχών.

Αναφερόμενος έπειτα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών θα είναι παρών ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.«Θα επαναλάβουμε ακόμα μία φορά την αμέριστη στήριξή μας στην Ουκρανία, για την προάσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας». «Η στήριξη της ευρωπαϊκής οικογένειας σε αυτή την προσπάθεια θεωρείται δεδομένη» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι θα δοθεί στον ουκρανικό λαό η δυνατότητα να διαπραγματευθεί μία δίκαιη ειρήνη με τον ρωσικό εισβολέα. «Με τους όρους όμως που η ίδια θα θέσει», διευκρίνισε.Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1437311/k-mitsotakis-i-ellada-tha-stathei-sto-pleyro-tis-toyrkias-kai-tis-syrias/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: