“Λύγισε” μετά από 3,5 ώρες μάχης ο Διαμαντής στο Τόκιο
27 Αυγούστου 2021
Όποιος κάνει αυτά τα 4 πράγματα μειώνει κατά 80% την πιθανότητα για εγκεφαλικό: Θυμηθείτε τα αρχικά ΑΠΧΚ!
27 Αυγούστου 2021

Λάρισα : Φλερτάρει με απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown

Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της στη χώρα μας με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να φλερτάρουν με απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown.

Η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση η χώρα να μην επιστρέψει στη περίοδο καθολικών μέτρων. Όπως έχουν τονίσει διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης, σε περιπτώσεις περιοχών που ο κορονοϊός «θερίζει» η κυβέρνηση θα επιβάλει τοπικά lockdown και κατ’ επέκταση απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μία το βράδυ.

Ανησυχία εκφράζεται για την Ικαρία που έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα, φτάνοντας τα 101,19 σε κλίμακα 100.000 κατοίκων, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Στην ίδια μοίρα είναι και η Σαντορίνη που παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων. Εκεί συναντάμε 95,32 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ενώ προβληματισμός υπάρχει για την Καβάλα, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και τη Λάρισα. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

dikaiologitika.gr

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: