Πολωνία: Πάνω από το 4% του ΑΕΠ για την άμυνα
5 September 2023
Προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
5 September 2023

Μαγνησία: Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τις πλημμύρες

Την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR692) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως εθνικό σημείο επαφής, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία – Νέο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: