Καστορέλαιο: Ποια είναι τα οφέλη του; Βοηθά σε προβλήματα υγείας αλλά και στην εμφάνιση.
27 Απριλίου 2021
Οι διαφωνίες της ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές
28 Απριλίου 2021

Νέες στάσεις λεωφορείων αποκτά ο Δήμος Ελασσόνας

Στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε στις 23 Απριλίου η πράξη «Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων στάσεων λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Ελασσόνας» συνολικού προϋπολογισμού 50.489,08€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ελασσόνας και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 ευρώ, ενώ το ποσό των 489,08 € θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο σκοπό έχει την προμήθεια και εγκατάσταση (14) δεκατεσσάρων στεγάστρων στάσεων, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υπεραστικών λεωφορείων του δήμου Ελασσόνας, αποσκοπώντας στην ασφαλή κατά το δυνατόν μετακίνηση των επιβατών και στην προστασία τους από τις επικρατούσες κάθε φορά καιρικές συνθήκες.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος Ελασσόνας αξιοποιεί ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο, μην αφήνοντας καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Σταδιακά τόσο με μεγάλα όσο και με μικρά έργα, αλλάζουμε προς το καλύτερο τόσο την εικόνα της πόλης και των κοινοτήτων όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Τα νέα στέγαστρα, αφενός θα βελτιώσουν τις συνθήκες αναμονής-εξυπηρέτησης των πολιτών στις στάσεις, αφετέρου όμως θα αναβαθμίσουν αισθητικά τα σημεία που θα τοποθετηθούν. Δέσμευση μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι, οι νέοι, οι γονείς με μικρά παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν την συγκοινωνία, να έχουν την εξυπηρέτηση που τους αξίζει».

Οι επιλεγμένοι τύποι στεγάστρων είναι (2) δύο οι οποίοι έχουν επιλεγεί ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: