Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας: Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που παραμένουν σε ισχύ στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας
13 September 2023
Wall Street: Μεικτές τάσεις με τον Dow Jones να μένει πίσω
14 September 2023

Ουκρανία: Τρία ουκρανικά USV εξουδετερώθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα

Τρία μη επανδρωμένα σκάφη (USV) κατέστρεψαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, λίγες ώρες μετά την ουκρανική επίθεση στο ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Στις 13 Σεπτεμβρίου, η αεροπορία ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εντόπισε και κατέστρεψε τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας εκτίμησε νωρίτερα ότι ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο και ένα υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία επλήγησαν κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

«Πρόκειται για σημαντικές ζημιές. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επιδέχονται επισκευή», δήλωσε ο Αντρίι Γιουσόφ στην ουκρανική τηλεόραση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει ότι δύο πλοία – που υποβάλλονταν σε επισκευές στο ναυπηγείο της Σεβαστούπολης – χτυπήθηκαν από ουκρανικούς πυραύλους και υπέστησαν ζημιές. Δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε για τον τύπο των πλοίων ούτε για την έκταση των ζημιών που υπέστησαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: