Αύριο η ανακοίνωση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” – Αντικαθιστά τον «Φιλόδημο»
8 Απριλίου 2020
Δ. Παπαστεργίου: Μπορούμε το 2021 να πατήσουμε «επανεκκίνηση» για τα επόμενα 200 μιας νέας Ελλάδας
8 Απριλίου 2020

Πήλιο, Σκιάθος, Σκόπελος: Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών

Τα μανίκια σήκωσαν από σήμερα το πρωί τα συνεργεία των Δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου, Ν. Πηλίου και Ζαγοράς- Μουρεσίου μαζί με αυτά της Περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την ανατολική Μαγνησία. Η βροχή σταμάτησε κι έτσι από νωρίς σήμερα με μια πιο καθαρή εικόνα, φάνηκαν οι πληγές, που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Μιλώντας στο magnesianews.gr η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε πως η συνεχής βροχόπτωση σταμάτησε και αμέσως ξεκίνησε η αποκατάσταση.
«Μαζί με τα συνεργεία των Δήμων και τα συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν τις φερτές ύλες, καθαρίζουν τα ρείθρα, τους δρόμους και τα σημεία που σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Το ίδιο γίνεται και στην Ανατολική Μαγνησία αλλά και στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη, η οποία τόνισε πως από αύριο θα ξεκινήσουν και οι εργολαβίες, προκειμένου να γίνει η ολική αποκατάσταση των ζημιών, που είναι μεγάλες.
«Ευτυχώς σταμάτησαν τα φαινόμενα που έπληξαν για ακόμη μία φορά τη Μαγνησία και τα νησιά μας και ξεκινάμε την αποκατάσταση. Ελπίζω κι εύχομαι να μην μας βρει κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη, καθώς εκτός από το μέτωπο της κακοκαιρίας και τις πληγές που άφησε πίσω της, υπάρχει το θέμα του κορωνοϊού, που έχει φέρει μια μεγάλη αναστάτωση στη ζωή όλων.
Να σημειωθεί πως 4 και 5 Απριλίου το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Σκιάθο με 271 mm βροχής.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: