Πώς θα μεγαλώνουμε χωρίς να «γερνάμε»: Ένας 10λογος που αξίζει να κολλήσεις στο ψυγείο
21 March 2022
Πάτρα: Πληροφορίες για έκδοση εντάλματος σύλληψης τις επόμενες ημέρες – Οι 2 παράλληλες έρευνες
22 March 2022

Παγκόσμια Ημέρα για το νερό !

Αθανάσιος Ακρίβος: “Να εξασφαλίσουμε στις μελλοντικές γενιές να απολαμβάνουν αυτό το πολύτιμο αγαθό στο διηνεκές”

Παγκόσμια Ημέρα νερού, να μας θυμίσει πως η ανεπάρκεια νερών αποτελεί πραγματική απειλή, σε υπέργειους ταμιευτήρες αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα. Η αποδάσωση στις λεκάνες απορροής έχει καταστρεπτικές συνέπειες με κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ η ερημοποίηση και η υποβάθμιση των εδαφών επεκτείνονται με ταχύτητα. Ακτίνα φωτός αποτελεί η ραγδαία ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας.

Εμείς ως “Πράσινη Θεσσαλία”:
– Θεωρούμε θεμελιώδες δικαίωμα την πρόσβαση σε καθαρό νερό για τις βασικές ανάγκες και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ιδιωτικοποίηση υδάτινων πόρων και υποδομών ύδρευσης.
– Εργαζόμαστε για την εξάλειψη των επιδοτήσεων στην κατανάλωση νερού, με μόνη εξαίρεση τις γεωργικές και κοινωνικές ανάγκες, και για ορθολογικότερη χρήση του με τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση.
– Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ποιοτική και ποσοτική προστασία τόσο του πόσιμου όσο και των υπόγειων νερών, καθώς και τιμολογήσεις που να διασφαλίζουν επαρκή προστασία των υδάτινων πόρων από υπερκατανάλωση και μείωση των αποθεμάτων.
– Θεωρούμε απόλυτο αγαθό την προστασία των λεκανών απορροής και την καλή κατάσταση των ποτάμιων συστημάτων και εργαζόμαστε μαζί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους για να σταματήσει κάθε υποβάθμιση των ποταμών, περιλαμβανομένης της κατασκευής μεγάλων φραγμάτων και αρδευτικών έργων αλλά και της αποδάσωσης στις λεκάνες απορροής.”

Η Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια “έχει επεξεργασμένες θέσεις και προωθεί λύσεις όπως η εξοικονόμηση, η αποκατάσταση των υγροτόπων και η αποκατάσταση των φυσικών ρεμάτων ώστε να αντικατασταθεί ο κύκλος του νερού, να ανακοπεί η πορεία της Κλιματικής Αλλαγής και να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να απολαμβάνουν αυτό το πολύτιμο αγαθό στο διηνεκές. Όχι στη μόλυνση του νερού. Όχι στην αλόγιστη χρήση του νερού.”

Comments are closed.