Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή σε εμπορικό κέντρο- Εξετάζεται αν οφείλεται σε οπαδικά κίνητρα
19 April 2023
2ο Διεθνές Τουρνουά JUDO  και πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών το Σάββατο 22 Απριλίου 2023  στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ
19 April 2023

Πανάκριβα τα ενοίκια στο Λονδίνο: Αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 10 χρόνια

Τα ενοίκια στο Λονδίνο αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, τον ταχύτερο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς οι ενοικιαστές μάχονται για την ολοένα και μειούμενη προσφορά κατοικιών.

Οι ενοικιαστές στην πρωτεύουσα είδαν άλμα 4,8% στις τιμές τον Μάρτιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το επόμενο έτος, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν την τεράστια ανισορροπία που εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά ενοικίασης, με 10 υποψήφιους ενοικιαστές για κάθε διαθέσιμο ακίνητο, σύμφωνα με το Propertymark, τον επαγγελματικό οργανισμό των κτηματομεσιτών.

Η προσφορά πιέζεται από την έλλειψη νέων κατοικιών και την έξοδο των ιδιοκτητών που αντιμετωπίζουν πιέσεις από το υψηλότερο κόστος των ενυπόθηκων δανείων. Εν τω μεταξύ, υπήρξε τεράστια αύξηση της ζήτησης για ενοικιαζόμενα ακίνητα, ιδίως από τις νεότερες γενιές που αγωνίζονται να μπουν στην κλίμακα των ακινήτων.

Το Λονδίνο υπέστη την ταχύτερη αύξηση των ιδιωτικών ενοικίων από τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στα East Midlands (Leicestershire, Derbyshire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire και Rutland) και τη Βόρεια Ιρλανδία. Συνολικά τα ενοίκια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 4,9% το έτος έως τον Μάρτιο, από 4,8% τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: Bloomberg

Comments are closed.