Μπάιντεν: Θα παραστεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
12 September 2023
Μέτωπο του ΕΒΕ Καρδίτσας με τα αλλά ΕΒΕ της Θεσσαλίας για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (+Φωτο +Βίντεο)
13 September 2023

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της BP

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπερνάρντ Λούνι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού.

Ο 53χρονος Ιρλανδός είχε κατηγορηθεί πως είχε ανάρμοστες προσωπικές σχέσεις με εργαζόμενους στον όμιλο, τις οποίες είχε αποκρύψει.

«Η BP ανακοινώνει ότι ο Μπέρναντ Λούνι ενημέρωσε την εταιρία ότι παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με άμεση ισχύ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Ο κ. Λούνι ενημέρωσε σήμερα την εταιρία ότι αναγνωρίζει πλέον πως δεν υπήρξε απολύτως διαφανής σε ό,τι αφορά την παροχή πληροφοριών το προηγούμενο διάστημα. Δεν παρείχε λεπτομέρειες για όλες τις σχέσεις του και αποδέχεται ότι ήταν υποχρεωμένος να παρέχει πληρέστερη ενημέρωση», υπογραμμίζεται.

Ο Λούνι ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Φεβρουάριο του 2020, δεσμευόμενος να αναμορφώσει τον πετρελαϊκό κολοσσό, εκπονώντας φιλόδοξα σχέδια για την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050, μέσω επενδύσεων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Βρέθηκε στο τιμόνι του ομίλου σε μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους των 114 ετών της ιστορίας του. Κλήθηκε να λάβει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο που είχαν η πανδημία Covid-19, η αποχώρηση της BP από τη ρωσική αγορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Είχε διαδεχθεί τον Μπομπ Ντάντλεϊ, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της BP στον απόηχο της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού η έκρηξη στην πλατφόρμα Deepwater Horizon.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1513300/paraitithike-o-dieythynon-symvoylos-tis-bp/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: