Αλυσίδες χιονιού: Υποχρεωτικές για την Αττική -Πόσο κοστίζουν- Πόσο είναι το πρόστιμο
30 January 2024
Πρώτο βήμα για την έξωση των κορακοειδών από το Παυσίλυπο με την καταστροφή ανενεργών φωλιών
30 January 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ

Για μια «επιχείρηση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη για τη λειτουργία των απογευματικών χειρουργείων και τους όρους που αυτή θα πραγματοποιηθεί. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση «για ιδιωτικοποίηση της υγείας από το παράθυρο» και αναρωτιέται για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων με την έλλειψη αναισθησιολόγων στην πρώτη γραμμή.

«Η κυβερνητική επιχείρηση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ιδιωτικοποίηση της υγείας … από το παράθυρο συνεχίζεται», σχολίασε το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αδυνατεί να εφημερεύσει λόγω των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και οι λίστες της ντροπής για ένα χειρουργείο μετρούν χιλιάδες ασθενείς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει απογευματινά χειρουργεία χωρίς όμως να προχωρά στην κάλυψη των κενών».

Επίσης θέτει ως ερωτήματα:

«Ποιοι θα στελεχώσουν τα απογευματινά χειρουργεία; Πώς θα παραμείνει αμείωτος ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων, όταν δεν επαρκούν κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτή των αναισθησιολόγων ή άλλου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: