ΕΛΑΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από τα όρια των νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης μέχρι την Αθήνα
29 January 2024
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ
30 January 2024

Αλυσίδες χιονιού: Υποχρεωτικές για την Αττική -Πόσο κοστίζουν- Πόσο είναι το πρόστιμο

Ξεκίνησε μπαράζ ελέγχων στα αυτοκίνητα που κινούνται ΄στο νομό Αττικής για το εάν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς από τις 10 τη νύχτα απόψε είναι σε ισχύ σχετική οδηγία λόγω της κακοκαιρίας Avgi. Διαφορετικά, οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμετωποι με πρόστιμο 80 ευρώ.

Εξαιτίας της οδηγίας δεκάδες οδηγοί έσπευσαν σήμερα να προμηθευτούν χιονοαλυσίδες ή  άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα., με αποτέλεσμα να  ανέβει η τιμή τους.

Το κόστος

Το κόστος για τις αντιολισθητικές αλυσίδες ξεκινά από τα 50 ευρώ και μπορεί να φτάσει στα 140, ενώ για τις χινοκουβέρτες ξεκινά από τα 50 και φτάνει στα 120 ευρώ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.

Αν θέλει βέβαια κάποιος να τοποθετήσει χιονολάστιχα η τιμή ανεβαίνει κατά πολύ,  καθώς ξεκινά από 300 ευρώ για ένα απλό επιβατηγό αυτοκίνητο και φτάνει τα 1.600 για τα τζιπ και τα οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού.

Σημαντική επισήμανση

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, μέχρι στιγμής οι οδηγοί να φορέσουν τις αλυσίδες στα λάστιχά τους, καθώς δεν έχει χιονίσει ακόμη στην Αττική, θα πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν  τον τρόπο που θα τις βάλουν όταν χρειαστεί.

 Άλλος εξοπλισμός

Για τους οδηγούς που θέλουν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα από τον χιονιά προτείνεται να είναι εφοδιασμένοι με:

-Ξύστρα για να καθαριστεί το χιόνι από το παρμπρίζ

-αντιπαγωτικό επίσης για το παρμπρίζ –  απαγορεύεται αυστηρά το ζεστό νερό

-οινόπνευμα για τις κλειδαριές αν είναι παγωμένες και

-φτυάρι για να απελευθερωθούν τις ρόδες από το χιόνι που έχει συσσωρευτεί γύρω τους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: