Σταθερό ξεκίνημα το α’ τρίμηνο 2024 για την Eldorado Gold
27 April 2024
ΕΣΥ: Χειρουργικές επεμβάσεις και από ιδιώτες γιατρούς
27 April 2024

Σωκρ. Δασκαλόπουλος: Στο 70-80% οι αποκαταστάσεις του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Παλαμά (+Φωτο +Βίντεο)

Την εκτίμηση ότι ο Δήμος Παλαμά θα κερδίσει το «στοίχημα» των αποκαταστάσεων στο αρδευτικό δίκτυο επαναφέροντας σε επίπεδα περίπου κανονικότητας τη λειτουργία του και δίνοντας την δυνατότητα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής να καλλιεργήσει τα χωράφια του έκανε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκρ. Δασκαλόπουλος κατά την 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής το βράδυ της Παρασκευής (26/4).

Ο κ. Δασκαλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Αρ.Πολυγένη που ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στο αρδευτικό δίκτυο και σε ποιο βαθμό ο Δήμος είναι έτοιμος για την φετινή αρδευτική περίοδο, τόνισε ότι τις τελευταίες 30-40 μέρες όπου ουσιαστικά ο Δήμος μπόρεσε να ξεκινήσει τις εργασίες -λόγω των συνθηκών του εδάφους που μέχρι τότε δεν το επέτρεπαν – έγινε μεγάλος αγώνας και σε ένα ποσοστό 70-80% οι αποκαταστάσεις έχουν υλοποιηθεί.

.Στη συνέχεια ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικότερα σε αποκαταστάσεις που έγιναν και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Όπως είπε στην Δ.Ε. Παλαμά έχει επισκευασθεί το 70% των παρόχθιων με μεγαλύτερη δυσκολία να εντοπίζεται στην περιοχή «Βαζούρια»  λόγω δυσχερειών πρόσβασης ενώ στα «Μαυρόγεια»  τα παρόχθια θα είναι έτοιμα την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα ενώ όλα τα παρόχθια θα είναι έτοιμα στα τέλη Μαΐου.

Μεγαλύτερα προβλήματα με τις αποκαταστάσεις υπήρχαν την Δ.Ε. Φύλλου – με σοβαρότερο το πρόβλημα στην περιοχή του Πέτρινου, όπου πλέον έχουν φτάσει σε ποσοστό 40-50% – αλλά ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι κι εκεί θα έχουν ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις έγιναν και στην περιοχή πάνω από το Παλιοχώρι για να περάσουν τα νερά, υπάρχει συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Επίσης στην Δ.Ε. Σελλάνων το ποσοστό των αποκαταστάσεων έχει φτάσει το 60-70%

.Ο κ. Δασκαλόπουλος διευκρίνησε ότι για τον καθορισμό των  προτεραιοτήτων λήφθησαν υπόψη οι καλλιέργειες αλλά και ο τύπο των εδαφών σε κάθε περιοχή, γι’ αυτό και στα αμμουδερά εδάφη θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου

Όσον αφορά τον καθαρισμό των καναλιών κι εκεί το ποσοστό προσεγγίζει σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο το 80%, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το αγροτικό οδικό δίκτυο στο οποίο γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις

«Σε κάθε περίπτωση κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα να αποκαταστήσουμε σε λίγους μέρες ένα δίκτυο που κατασκευάστηκε σε μια 50ετία και τώρα καταστράφηκε ολοσχερώς. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν προβλήματα αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε κάθε ιδιαίτερο.» τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος ανέλαβε να εκτελέσει και παρεμβάσεις αρμοδιότητας της Περιφέρειας και του ΤΟΕΒ, όπου οι άλλοι φορείς δήλωσαν αδυναμία και θα συνεχίσει να το κάνει προκειμένου να διασφαλίσει την κατά το δυνατό ομαλή άρδευση των καλλιεργειών.

.Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του Δημάρχου ο  κ. Πολυγένης ζήτησε να έχει αναλυτικά στοιχεία των αποκαταστάσεων από την Δευτέρα για να μπορεί να κάνει τον έλεγχο ώστε και ο αγροτικός κόσμος ενημερωθεί έγκαιρα και να γνωρίζει με σιγουριά αν θα ποτίσει, ενώ ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να μην διστάζει να αποδίδει ευθύνες στους άλλους συναρμόδιους φορείς αν δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για καθαρισμό καναλιών ή αποκαταστάσεις αναχωμάτων. Εκτίμησε πάντως ότι το τέλος Μαΐου που προσδιόρισε ο Δήμαρχος την πλήρη αποκατάσταση των αντλιοστασίων και των παρόχθιων είναι αργά για τον αγροτικό κόσμο που θα χρειαστεί νερό νωρίτερα.

Τέλος παρεμβαίνοντας στο θέμα των αποκαταστάσεων ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Β. Μπακαβέλος  ζήτησε να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή και να γίνονται σε συνεννόηση με τους Προέδρους ώστε να μην δίνεται η εντύπωση ότι εκτελούνται επιλεκτικά. 

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-70-80-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: