«Γράμμα στον άντρα που θα ‘θελα να ήσουν…»: η εξομολόγηση μιας προδομένης συζύγου
20 Μαΐου 2021
Καρδίτσα: Ολοκληρώνεται ο καλλωπισμός της πλατείας Δικαστηρίων
21 Μαΐου 2021

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ακτιβιστική Δράση το Σάββατο 22 Μαΐου για την Ημέρα Εξάντλησης Φυσικών Αποθεμάτων

Πρωτοβουλία για την συγκέντρωση υπογραφών, για να υπάρξει Κλιματικός Νόμος και Κλιματικός Προϋπολογισμός στην Ελλάδα, έχει αναλάβει το Πράσινο Κίνημα. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ληφθεί στο πλαίσιο της Ημέρας Εξάντλησης Αποθεμάτων (Earth Overshoot Day) που για την Ελλάδα είναι η 22α Μαΐου.
“Η Ημέρα Εξάντλησης Φυσικών Αποθεμάτων (Earth Overshoot Day) μιας χώρας είναι η ημέρα την οποία τα φυσικά αποθέματα της Γης, ολόκληρου του πλανήτη, θα εξαντλούνταν, αν όλες οι χώρες κατανάλωναν όπως η χώρα αυτή».
Από την επόμενη ημέρα και μετά κλέβουμε πόρους από τις επόμενες γενιές. Κλέβουμε το οξυγόνο των παιδιών μας και των εγγονιών μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Και για να σταματήσει απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές.
Στο πλαίσιο αυτό το Πράσινο Κίνημα το Σάββατο 22 Μαΐου έχει προγραμματίσει ακτιβιστική δράση στην Πλατεία Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) στην Αθήνα, από τις 09.00 έως τις 13.00, όπου θα συλλέξουμε υπογραφές για τη δημιουργία Κλιματικού Νόμου και Κλιματικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να νομοθετηθεί επιτέλους και στην Ελλάδα, ένας Κλιματικός Νόμος, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Ένας Κλιματικός Νόμος όπου θα θεσμοθετηθεί η μέτρηση του οικολογικού αποτυπώματος στις αναλογιστικές μελέτες κάθε επένδυσης. Θα μετριέται το κόστος που μετακυλίεται στις επόμενες γενιές. Θα καταργηθεί η απαράδεκτη νομοθέτηση που υπάρχει τώρα, όπου η αυτοδιοίκηση δεν έχει κανένα αποφασιστικό ρόλο, (έχει μόνο γνωμοδοτικό) στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι διατάξεις του κλιματικού νόμου να συμβάλλουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας προσπάθειας για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της Συμφωνίας του Παρισιού.
Να θεσπιστεί ο Κλιματικός προϋπολογισμός. Δηλαδή η συνολική ποσότητα των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά πενταετή περίοδο που καθορίζεται με σκοπό την επίτευξη των στόχων του παρόντος νόμου.
Τα κόμματα της Βουλής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που καταστρέφουν το περιβάλλον και τη φύση. Η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ. Οι επιπτώσεις είναι πλέον εμφανέστατες σε όλους. Από τις 22 Μαΐου 2021 και μετά ξοδεύουμε, το οξυγόνο των παιδιών μας. Και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, μιλώντας για το θέμα δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη, σε νομοθετήματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής. Υπογράψαμε τη Συμφωνία του Παρισιού μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρώπης και έχουμε το μοναδικό Κοινοβούλιο που δεν έκανε ούτε μία συζήτηση. Πως να κάνουν όμως, όταν με τις πολιτικές τους διαχρονικά έχουν κλέψει το οξυγόνο και τους πόρους των επόμενων γενεών; Αυτό πρέπει να αλλάξει. Λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και απαιτούμε έναν Κλιματικό Νόμο, δυναμικό και με μετρήσιμα αποτελέσματα. Επίσης απαιτούμε Κλιματικό Προϋπολογισμό. Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη αλλάζει. Θα αλλάξει και η Ελλάδα…»

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: