Το 24ωρο των αρχηγών πριν από την κάλπη: Οι «προγνώσεις», οι selfies και το μπάσκετ
20 May 2023
Τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου
20 May 2023

Πριγκόζιν: «Πήραμε το Μπαχμούτ- «Φίλησέ μου τον Μπάιντεν», το μήνυμα σε Ζελένσκι

Η Μπαχμούτ, έπεσε στα χέρια της Wagner, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν, με τον ουκρανικό στρατό από την πλευρά του να τον διαψεύδει λέγοντας ότι οι άνδρες του συνεχίζουν τις μάχες ί με τον ουκρανό υφυπουργό Άμυνας συγκεκριμένα να κάνει λόγο για σφοδρές μάχες στην πόλη και για “κρίσιμη κατάσταση”.

“Αυτό δεν αληθεύει. Οι μονάδες μας μάχονται στο Μπαχμούτ”, είπε στο Reuters ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων Σέρχιι Τσερεβάτι μετά τις δηλώσεις του Πριγκόζιν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του Πριγκόζιν, τον οποίο έκανε μέσω βίντεο εμφανιζόμενος με στολή παραλλαγής μπροστά από μια σειρά ανδρών του που κρατούσαν ρωσικές σημαίες και πανό της Wagner.

“Σήμερα στις 12 το μεσημέρι κατελήφθη πλήρως το Μπαχμούτ. Καταλάβαμε ολόκληρη την πόλη, από σπίτι σε σπίτι”, είπε ο Πριγκόζιν  και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του θα αποσυρθούν από το Μπαχμούτ στις 25 Μαΐου για ξεκούραση και επανεκπαίδευση παραδίδοντας τον έλεγχο στις τακτικές ρωσικές δυνάμεις.

Καθώς μιλούσε ο Πριγκόζιν στο βίντεο από το βάθος ακούγονταν εκρήξεις.

Ο Πριγκόζιν επέκρινε τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, όπου ο ουκρανικός πόλεμος έχει κυρίαρχη θέση στις συνομιλίες των ηγετών.

Απευθυνόμενος στον Ζελένσκι ο Πριγκόζιν είπε: “Σήμερα όταν θα δεις τον Μπάιντεν φίλησέ τον στο μέτωπο και πες του γειά από εμένα”.

Ο Πριγκόζιν επανέλαβε τους ισχυρισμούς του που έχει διατυπώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι δυνάμεις του υπέστησαν πολύ μεγαλύτερες απώλειες από ό,τι χρειαζόταν λόγω της ανεπαρκούς υποστήριξης και των προμηθειών πυρομαχικών από τον στρατό.

Εξαιτίας της ρωσικής γραφειοκρατίας και για τα «καπρίτσια» του Σοϊγκού και του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ “έχασαν τη ζωή τους πέντε φορές περισσότεροι στρατιώτες από ό,τι θα έπρεπε”, είπε στο σημερινό βίντεο.

Ο Πριγκόζιν έχει παραδεχτεί ότι η Μπαχμούτ, μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, δεν είχε στρατηγική σημασία, αλλά απέκτησε τεράστια συμβολική σημασία και για τις δύο πλευρές λόγω της τεράστιας έντασης των μαχών και της κλίμακας των απωλειών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: