Ρεύμα: Τι προτείνουν οι πάροχοι για τα τιμολόγια από την 1η Οκτωβρίου
23 June 2023
Ακρωτήριο Ταίναρο: 4 συλλήψεις για το ιστιοφόρο με τους μετανάστες
23 June 2023

Πρόταση εξαγοράς της ΑΝΕΚ από την Seajets

Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο και μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η ΑΝΕΚ Lines επισημαίνει ότι έλαβε πρόταση εξαγοράς από εταιρείες – μέλη της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της κρητικής εταιρείας έχει απευθυνθεί στους μετόχους και τους δανειστές της, προκειμένου να λάβει ενημέρωση για την αξιολόγηση της εν λόγω πρότασης.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ενώ προχωρά η διαδικασία συγχώνευσης μεταξύ AΝΕΚ και Attica Group. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Ανταγωνισμού εισηγήθηκε την έγκριση της συγχώνευσης.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως για τη διάσωση της ΑΝΕΚ από την Attica Group

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ στο Χρηματιστήριο:

Στα πλαίσια της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, κατόπιν της από 22 Ιουνίου 2023 επιστολής της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, το οποίο αναφέρεται στην «επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφανθεί επί της απορροφήσεως της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP και σε σενάρια που φέρουν τον Μάριο Ηλιόπουλο – πάντα μέσω των κυπριακών εταιρειών της κόρης του Δέσποινας – να παρεμβαίνει στη διαδικασία προβαίνοντας σε προσφορά προς τις πιστώτριες Τράπεζες για να αποκτήσει ο ίδιος τις μετοχές της ΑΝΕΚ και να εμποδίσει την συγχώνευση», η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 16.06.2023 κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση της Εταιρείας επιστολή τριών εταιρειών, «μελών της Seajets», απευθυντέα προς τις Δανείστριες της Εταιρείας και προς τους μετόχους εκπροσωπούντες ποσοστό 57,70 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με την οποία καταθέτουν πρόταση για την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και στους Δανειστές της Εταιρείας, στους οποίους απευθύνεται η Επιστολή, προκειμένου να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης. Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού εφόσον συντρέξουν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: