Οι αγρότες στην Αθήνα: Τι ισχύει για την λειτουργία του μετρό
20 February 2024
Ακυρώθηκε απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων Δημ. Κατσή για μετακίνηση υπαλλήλου του Δήμου Σοφάδων
20 February 2024

Πρώτη για το ελληνικό shipbroking: Η Anastopoulos Shipbrokers εκδίδει έκθεση βιωσιμότητας, υιοθετεί πρότυπα ESG

Την πρώτη επίσημη έκθεση βιωσιμότητας στο ελληνικό shipbroking εξέδωσε η Anastopoulos Shipbrokers. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, με τον τρόπο αυτόν σηματοδοτεί τη δέσμευσή της σε εννέα πρότυπα περιβαλλοντικής, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης (ESG). Η έκθεση ακολουθεί αξιολόγηση από ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης.

Ο ιδρυτής Πάρις Αναστόπουλος εξηγεί τι ώθησε την εταιρεία για να υποβληθεί σε αυτή την αυστηρή διαδικασία: «Είδαμε στη χώρα μας τον καταστροφικό αντίκτυπο τα έτη της οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης, αλλά και της κρίσης στον τομέα της υγείας, τόσο σε ευάλωτα άτομα, όσο και σε επιχειρήσεις, και ως ομάδα αισθανθήκαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι από μέρους μας. Δεν έχει σημασία μικρό ή μεγάλο, αρκεί να βοηθήσουμε την κοινότητά μας.

Καθώς αρχίσαμε να μελετάμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τις ευρύτερες κατευθυντήριες γραμμές ESG, επεκτείναμε την εστίασή μας για να συμπεριλάβουμε ζητήματα όπως η ισότητα των αμοιβών, η διαφορετικότητα και ο αντίκτυπος ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Με τον καιρό, συνειδητοποιήσαμε ότι, βελτιώνοντας το περιβάλλον, την τοπική μας κοινότητα και τη δική μας εταιρεία, θα μπορούσαμε ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας πώς να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι συνάδελφοι και καλύτεροι γείτονες».

9 τομείς λογοδοσίας διαμορφώνουν τη δέσμευση της εταιρείας στα πρότυπα ESG

Η 11χρονη εταιρεία shipbroking έχει δεσμευτεί για διαφάνεια και υπευθυνότητα σε διάφορους τομείς περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης:

  • Περιβαλλοντική πιστοποίηση για την εφοδιαστική της αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των πωλητών που έχουν επιλεγεί για το νέο χώρο γραφείων της εταιρείας.
  • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αυξημένη χρήση πράσινης ενέργειας.
  • Ανακύκλωση και μείωση της χρήσης πλαστικού.
  • Mείωση των εκπομπών θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συνεργασίας με οργανισμό καλλιέργειας φυκιών.
  • Δέσμευση σε κοινωνικές πρωτοβουλίες.
  • Ίσες αμοιβές και ευέλικτες μορφές εργασίας.
  • Ένα βιοφιλικό και εργονομικό χώρο εργασίας.
  • Υιοθέτηση ενός επίσημου Χάρτη Διαφορετικότητας και τεκμηριωμένη αύξηση της ένταξης στο προσωπικό.
  • Συμμετοχή σε πρωτοβουλίες προσφοράς σίτισης και υγιεινής που εξυπηρετούν άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία shipbroking που ανέλαβε αυτές τις δεσμεύσεις και θα χαρούμε να δούμε και άλλους να ακολουθήσουν», λέει ο κ. Αναστόπουλος. «Είναι μόνο η αρχή αυτού του ταξιδιού, αλλά αισθανόμαστε ότι αυτό το ταξίδι θα μας οδηγήσει σε νέους ορίζοντες», σημειώνει.

Η Anastopoulos Shipbrokers ιδρύθηκε το 2013, βοηθά αγοραστές και πωλητές μεγάλων εμπορικών πλοίων στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στις ΗΠΑ, στη Σιγκαπούρη, στη Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και σε άλλες μεγάλες ναυτιλιακές χώρες. Διευκολύνει επίσης την παραγγελία νέων πλοίων σε ναυπηγεία της Ιαπωνίας, της Κορέας και της Κίνας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: