Α. Ακρίβος: “Να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και των ΑΕΙ – ΤΕΙ η Περιφέρεια ”
9 October 2019
Πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις το Πράσινο Κίνημα
9 October 2019

Ρύπανση και δυσοσμία στο Βόλο

Ρύπανση και δυσοσμία στο Βόλο

Μετά από την έγκριση μελέτης, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, για τη ρύπανση και τη δυσοσμία στο Βόλο, επίκαιρη, όσο ποτέ, η επισήμανση για το θέμα, πριν από ένα έτος, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και επικεφαλή της παράταξης Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια κ. Ακρίβο Αθανάσιο

” Σοκαριστικά τα αποτελέσματα της μελέτης νοσηρότητας και θνησιμότητας – Ιδιαίτερα ανησυχητική η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μαγνησία

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης «νοσηρότητας και θνησιμότητας», για τη Μαγνησία, που ανακοινώθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, αποτελούν πηγή σοβαρού προβληματισμού και εφαλτήριο για επαγρύπνηση και κινητοποίηση των ενεργών πολιτών. Το Πράσινο Κίνημα και ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Αθανάσιος Ακρίβος διαπιστώνουν ότι είναι, πλέον, επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπιστεί σοβαρά η ατμοσφαιρική ρύπανση που απειλεί τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα, μάλιστα, με την επισήμανση που έκανε ιατρός του Νοσοκομείου Βόλου, από τη μελέτη φαίνεται πως υπάρχει αύξηση σε ορισμένα είδη καρκίνων, όπως ήπατος, αλλά και των εγκεφαλικών σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας και μέρος της ευθύνης έχει η ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα μικροσωματίδια PM2,5 περνούν στο ενδοφύλλιο του αγγείου και προκαλούν οξέα στεφανιαία και εγκεφαλικά επεισόδια! Διαπιστώνεται μία γενικότερη ανησυχία των υγειονομικών φορέων της περιοχής ότι η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται με επικίνδυνους ρύπους που ευθύνονται για διάφορα νοσήματα ενώ υπάρχει και παλιότερη έρευνα για τη συσχέτιση της ρύπανσης με τα εγκεφαλικά και τα καρδιολογικά περιστατικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας διεξάγει και τις δικές του μελέτες για τη δημόσια υγεία των κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες τα αποτελέσματα αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα, από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι μεταλλάξεις κυττάρων και εμβρυοτοξικότητες!

Για το θέμα αυτό ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Ακρίβος έκανε την εξής δήλωση: «Μία από τις ομορφότερες περιοχές, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδος, η Μαγνησία, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης νοσηρότητας και θνησιμότητας για την περιοχή.

Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος, αλλά οφείλουμε όλοι να αφυπνιστούμε με μέτρα αυτοπροστασίας με τη μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ, την εστίαση στην άσκηση και τη σωστή διατροφή αλλά και τη βελτίωση της ατμόσφαιρας. Τόσο εγώ, ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, όσο και το Πράσινο Κίνημα στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των οικολογικών οργανώσεων του Βόλου που μάχονται για να αποτρέψουν τη χρήση σκουπιδιών, ως καύσιμο (RDF), από τις βιομηχανίες του Βόλου, που αποτελούν σοβαρό επιβαρυντικό παράγοντα για το Περιβάλλον».”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: